Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.10.2009 г.
Не дадоха старт на делото за убийството на Хайо
Волейболистите на “Миньор” дебютират във Висшата лига срещу “Калиакра”
ПЛЮС открива едновременно шест магазина в цялата страна
Кметът на Батановци Пенев брани лекарски кабинети
Социалните партньори подписаха споразумение за сътрудничество
Не дадоха старт на делото за убийството на Хайо
Любомира ПЕЛОВА
   Правят психиатрична експертиза на един от килърите
Вчера Пернишкият окръжен съд не даде ход на делото за убийството на пернишкия наркодилър Николай Христов - Хайо заради неявяване на защитника на един от обвиняемите. Пред Темида вчера бяха изправени серийният килър Станислав Ангелов - Сиси и Николай Николов - Шатката. Двамата са обвинени в предумишлуено убйство. Сиси ще отговаря и за лихварство, а Шатката - за притежание на незаконно оръжие.
Хайо бе показно разстрелян в центъра на Перник на 19 февруари миналата година. 28-годишният Николай спрял с лек автомобил "Шкода Фабия" на светофар и се заговорил с приятел. Когато потеглил обаче по него открили стрелба от движеща се кола. Два куршума пронизали Христов, единият, от които се забил право в сърцето му.
Вчера един от четиримата защитници на Сиси – мастититят столичен адвокат Марин Марковски, поиска от съда на Станислав да бъде направена психолого-психиатрична експертиза, за да се установи дали може да участва в процеса. Според адвоката след извършването на престъплението Ангелов е изпаднал в краткотрайно разстройство на съзнанието. Съдът уважи иска на Марковски. Освен това като защитници на Сиси бяха присъединени и родителите му Мариана и Ангел Лазарови.
"Той лежа в затворническата болница. Не е ясно обаче каква е точната диагноза. Там няма психиатър. За това трябва да му бъдат направени още изследвания", заяви майка му Мариана.
Според осведомени Станислав има тумор на мозъка и получавал епилептични припадъци. За това той бе освободен от ареста като обвиняем за убийството на Хайо срещу гаранция от 15 хиляди лева. На свобода обаче Ангелов разстреля още трима души - Биляна Кръстева, Цветелин Карпузов и Кирил Христов.
Към делото бяха присъединени гражданските искове на майката на убития Емилия Христова, дъщеря му Вая и жената, с която живеел на семейни начала Ирена Петрова. Ако съдът признае Сиси и Шатката за виновни, те ще трябва да им платят неимуществени вреди по 90 хил. лв. на всяка.
Хайо бе сред най-известните бандити в Перник. Той има над 8 присъди за различни кражби, само една от тях обаче е ефективна. Перничанинът влязъл в автоджамбазкия бизнес през 2000 г. Той бе замесен в кражбата на джипа на сина бившия министър на вътрешните работи Николай Добрев - Кирил. Разпитван бе и като свидетел за взривяването на джипа на прокурора от Перник Николай Цветков. Срещу Христов е водено дело и за отвличане.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система