Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.10.2009 г.
Трънчанин в затвора за 12 години заради опит за убийство
За втори път оправдаха чичото на Ники Пора
"Партизан" /Ярджиловци/ регистрира първа загуба в Северната група
СРС"Подкрепа" иска отстраняването на директора на "Български пощи" ЕАД
Стари борчове дърпат към дъното „Тролейбусен транспорт”
Дадоха пенсии за децата на убит от Сиси
Трънчанин в затвора за 12 години заради опит за убийство
Любомира ПЕЛОВА
   Тежкото наказание е заради престъпление извършено при рецидив
12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване наложи Пернишкият окръжен съд на 46-годишния трънчанин Митко Господинов Цеков.
На 1 май т.г. Митко след пиянски запой вдигнал секира срещу братовчед си Мариян Цеков. Цеков е с начално образование. Няма официален брак, но от 9 години живее на семейни начала с майката на шестте им деца. Осъждан е, излежавал е и присъда.
В Трън обитавал къща с две стаи заедно с жена си, децата, бабата, братовчеда Мариян и неговата приятелка. След излежаване на присъда, през месец април тази година Митко се върнал в граничния град и установил, че братовчедът Мариян е изгонен от къщата. Според Митко жена му е прогонила Мариян, защото е знаел за нейна изневяра, и се е страхувала да не му каже. Показанията на Митко и на жената, с която живее на семейни начала, за въпросната вечер с нападението със секира, се разминават значително, стана ясно още на първото съдебно заседание. Според подсъдимия двамата с братовчед му се видели в центъра на града, пили, после купили още алкохол и заедно се върнали в общия им дом. Пак според него не е имало никаква кавга, а жена му измислила всичко, за да го върне в затвора. Тя пък твърди, че Митко е замислял убийството на Мариян заради други преракания, и дори цитира пред съда негови заплахи.
Цеков на свой ред твърдеше, че по време на почерпката на 1 май Мариян повдигнал тон, а той го ударил, за да не плаши децата. След това извадил секира с къса дръжка и замахнал срещу братовчед си. Той обаче успял да му извие ръката и да му отнеме хладното оръжие.
Жените и децата с писък избягали от дома и отишли в полицията.
Престъплението е извършено в условията на рецидив, Митко е известен на полицията с насилие над съпругата си. Той и преди инцидента е посягал на братовчед си, постоянно носел секира или верига със себе си, твърдят от пограничния град. Изтърпявал е ефективни присъди за различни престъпления. Сега отново ще се върне зад решетките, при това за доста дълго време.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система