Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.10.2009 г.
Градоначалникът събра бивши кметове на традиционна среща
Новостите в лечението на туберкулозата обсъдиха специалисти на научна сесия
Перничанки отстъпиха на „Дунав-Еконт Експрес” в Русе само с 4 точки
Свръхзадлъжнялост на домакинствата бистиха в Съвета на Европа
Вътрешният министър освободи пернишкия шеф на полицията
Градоначалникът събра бивши кметове на традиционна среща
Любомира ПЕЛОВА
   Кметът на Перник Росица Янакиева беше домакин на традиционната среща на кметовете по повод Деня на града. Димитър Бояджиев, Любчо Стоилов, Борис Чолев и Емил Иглев изразиха своето задоволство от бързите темпове, с които се развива общината в последните две години. Те поздравиха сегашния кмет за направеното дотук - ремонтите на пътната мрежа, които бяха непосилни за предишните управи на града, новооткритите детски градини и ясли, с което се решава окончателно проблем, нерешим за много други общини, спечелените проекти и въвеждането на обща електронна мрежа между кметствата, с което ще се подобри качеството на услугите, предлагани от общинската администрация и др.
Най-големи адмирации от предшествениците си Янакиева получи за новата Индустриална зона, за превръщането на крепостта "Кракра" в туристическа атракция и за Европейския университет, които според тях са "бъдещето на перничани". Някогашните градоначалници заявиха категоричната си подкрепа и изразиха готовност да продължат да помагат с идеи и опит винаги, когато Янакиева ги потърси.
Нови идеи, свързани с благоустрояването на градската среда и общата архитектурна визия на града се родиха на срещата. Бяха обсъдени възможностите за строежа на нов МОЛ от инвеститори в района на бившия леярен завод, за довършването на паметника на Кракра Пернишки, за изграждане на подлези под магистралата и др. По време на разговора Янакиева ги запозна с финансовото състояние на общината. "Бюджетът преди две години беше 33 млн., сега е 55 млн. За този период успяхме да върнем 11 млн. дългове на общината, независимо от добрите резултати се налагат и допълнителни мерки за ограничаване на местно ниво на ефекта от глобалната икономическа криза", каза Янакиева. "Почти 80 на сто от бюджета отиват за приоритетните дейности здравеопазване, образование и социални дейности. Всичко, което правим е с остатъка от 20 процента и благодарение на спечелените проекти", допълни кметът.
На срещата по здравословни причини, не можаха да присъстват Антоанета Георгиева, Андрей Андреев и Кирил Христов.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система