Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 28.10.2009 г.
Наркодилърът Радо Шемета пак застана пред Темида
Общината въвежда интернет услуги до края на 2009 година
Преструктурирането като начин за спасение на радомирската болница
„На друг език” е първият роман на пернишката поетеса Красимира Зафирова
Наши работници в „Мапа Дженгиз” се страхуват от уволнение
Наркодилърът Радо Шемета пак застана пред Темида
Любомира ПЕЛОВА
   Съдят го за разпространение на дрога и неоказана помощ на зависим, който почина
Пернишкият наркодилър – 25-годишният Радостин Методиев Седефчов вчера отново бе изправен пред Темида. Състав на Окръжния съд даде ход на делото по обвинение в наркоразпространение и неоказване помощ на изпаднал в безпомощно състояние наркоман. В резултат от бездействието Стефан Николов Грозданов е починал.
Радостин бе от групата на показно разстреляния наркобос Райко Василев- Кръвта. След разбиване на десетчленната група през януари 2007 г. само Радостин не се споразумя с прокуратурата и по-късно бе наказан от Пернишкия окръжен съд на три години лишаване от свобода условно. Последва обжалване на наказанието при което Софийският апелативен съд го оправда. Решението на САС се обжалва от апелативният прокурор.
Вчера Радостин Седефчов, пои-вестне с прякора Шемета, бе обвинен от прокурора в разпространение на наркотици и за това, че на 9 март е продал хероин на Стефан Николов и не му е оказал помощ след като наркоманът изпаднал в безсъзнание.
Както и на миналия съдебен процес, Радостин отново не се призна за виновен и използва правото си да не дава показания в началото на процеса.
Само двама свидетели се явиха от призованите общо 8. Пред съда наркоманът Николай Станоев на 31 г. заяви, че Радостин се е опитал да помогне на изпадналия в безсъзнание Стефан като отрече обвиняемият да е забранявал да се вика Бърза помощ. Според свидетеля Радостин дори е пръскал с вода Стефан, други младежи са му правили изкуствено дишане и той се просвестил. Тогава решили, че няма нужда от медицинска помощ.
Свидетелката Даниела Иванова, която също е зависима от наркотици, пък обясни на съдебния състав, че тя също е помагала на Стефан, но той по-късно е починал от измръзване, тъй като на 9 март температурите са били ниски.
Разпитани бяха и вещите лица от НИКК в София Иванка Василева и Валентина Нинова, както и психиатърът д-р Роберт Крумов, който потвърди внесената експертиза, с която е установено, че Радостин е нормален и разбира свойството на деянието.
Прокурорът поиска и съдът определи за следващото заседание трима от свидетелите, редовно призовани да бъдат доведени принудително като им бе наложена и глоба от по 60 лв. Трима свидетели са били нередовно призовани, те ще получат призовки за следващото заседание. Делото ще продължи в края на ноември. Тогава ще бъде разпитан и патоанатомът, който ще представи експертиза за причините за смъртта на Стефан Николов.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система