Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.11.2009 г.
Започва реализацията на проекта за реконструкция на „Владайско въстание”
Болна съдебена заседателка отложи делото срещу Живка
Очертава са дефицит от 7 милиона в пернишкия общински бюджет
Избраха Велизар Димитров за капитан на Металург( Донецк)
75 млн. евро ще получи България догодина за затварянето на блокове 1-4 на А
„Вземи билет – дари усмивка” нова благотворителна кампания
Започва реализацията на проекта за реконструкция на „Владайско въстание”
Любомира ПЕЛОВА
   Партнират си Община Перник и „Стомана индъстри”
Започва реализацията втория етап от проекта “Реконструкция и разширение на пътната и ВиК инфраструктура на ул.”Владайско въстание” в старата индустриална зона на Перник, съобщи кметът на община Перник Росица Янакиева по време на публичния отчет на свършеното през периода ноември 2008 – ноември 2009 година. От началото на идната седмица стартира строителството на колекторите по улицата. На 20-ти ноември ще бъде проведена среща с фирмите, работещи в района, за да бъдат уточнени детайли по работата и за да бъдат елиминирани всякакви евентуални пречки и проблеми. Стойността на втория етап от проекта е 8 200 000 лева. Парите са осигурени от МИЕ. Размерът на цялата инвестиция е 15 000 000 лева. Община Перник е партньор с металургична фирма, която притежава лиценз за инвеститор 1-ви клас.
Улица “Владайско въстание” води до източната индустриална зона в квартал "Изток". В района са разположени повече от 40 фирми и предприятия, производствени сгради и офиси. Дължината на трасето, което ще бъде реконструирано, е 2 200 м. Предвидено е изграждането на нови елементи като разширяване на пътното платно, подмяна на пътната настилка, изграждане на отводнителни съоръжения, пътна връзка с магистралата, асфалтиране на целия участък, разширение на моста на река Струма и изграждане на нови пасарели за пешеходци. Ще бъде монтирано ново улично осветление и тротоари, както и други нови елементи на техническата инфраструктура. Ще бъде подменен съществуващият водопровод и изградена улична канализация.
Като продължение на реконструкцията на индустриалната улица е и спечеленият проект по програма РЕТИНА, с помощта на който ще бъде изработен Общ устройствен план на района и ще бъдат създадени модели за публично-частни партньорства. Разработката е на стойност 275 800 евро и е в партньорство с общини от Италия, Гърция, Словения и Румъния.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система