Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.11.2009 г.
Мартин Димитров: Възродихме мечтата за обединена десница
С около 20 процента по-малко поръчките в "Галко" поради кризата
Втори свидетел нарочи бащата на Кръвта като поръчител на убийството на Хайо
Скочиха рязко на обажданията на горещия телефон на ЧЕЗ
Мартин Димитров: Възродихме мечтата за обединена десница
Александра ИЛИЕВА
   СДС е партията, която решава проблемите на хората, прави живота им по-добър, защитава интересите на активните хора в България, на средната класа. Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров при посещението си в Перник в края на миналата седмица. Той дойде, за да се срещне със симпатизантите си и да им представи идеите си за бъдещето на синята партия.
“През последната година имаме около 2000 нови члена основно млади хора, което на фона на това, че хората се отдръпнаха като цяло от партиите в България е добро развитие. Най-много членове имаме там, където имаме силни кметове, затова е много важно СДС да постигне добри резултати на следващите местни избори”, заяви Димитров.
Той добави още, че най-важното нещо в политиката е да обединяваш. Като свой безспорен успех настоящият лидер отбеляза, че за последната година, е успял да възроди мечтата на хората за обединена десница. “Всички тези разделения през годините създадоха повече проблеми, отколкото разрешиха. Водихме тежка битка с БСП и ДПС, които по всякакъв начин се опитаха да ни попречат, но в една доста трудна ситуация успяхме да съберем обратно десницата, което веднага даде резултати”, отбеляза той.
Мартин Димитров сподели, че не е имал проблеми с пернишката организация на СДС, че работата му с нея е била плодотворна и изрази надежда, че тези добри взаимоотношения ще се запазят и за в бъдеще.
По повод на обвинения, отправени му от неговия съперник за лидерската позиция Румен Христов, че Мартин Димитров няма време за СДС, тъй като заема доста постове, Димитров заяви, че -има достатъчно време за партията и и е посветил всичките си сили. “Когато поех СДС през декември 2008г., ситуацията беше наистина много тежка. Повечето социолози ни даваха тогава 1.5%, но за много кратко време успях да стегна редиците. С пернишката организация имаме отлични контакти, както и с повечето организации в страната, особено с тези, които са живи и мотивирани да работят. Видяхте още на тези парламентарни избори цели 15 партии изпаднаха извън играта и то не случайни партии като НДСВ, Новото време, ССД, ЛИДЕР, ВМРО и т.н. и на фона на тези слаби резултати, ние се справихме наистина добре”, каза Димитров.
Настоящият лидер на СДС добави още, че е нелепо е някой да твърди, че се партията се намира в сянката на Костов, тъй като СДС има два пъти повече депутати. Той заяви, че подобни твърдения се правят поради липсата на истински аргументи.
“Приемам кандидатурата си като огромна отговорност. Аз смятам, че ще получа сериозна подкрепа от членовете на СДС и това ме задължава да продължа с модернизацията на партията, тъй като СДС не е лидерска партия, тя има отборен дух. Има страшно много работа следващата година. Ще направим сериозни обучителни семинари за хората от цялата страна преди местните избори, това трябва да стане през 2010г., ще възстановим структурите там, където ги няма, ще създадем още по-добра организация, включваща секретари по политики за правене на политика”, заяви Мартин Димитров.
На срещата бе представен и кандидатът за зам.председател на СДС от югозападния район - Вельо Илиев. Той е кмет на община Петрич от 10 години. Илиев сподели, че партийната работа му е била по-чужда, но ще се постарае да бъде от полза за Перник и Кюстендил с опита си в администрацията и в човешките отношения. “Ако бъда избран, ще се постарая да съм на нивото на това, което очакват от мен от пернишката организация на СДС и взаимно бихме си помагали. Ако мога да помогна, ще се радвам да поема тази мисия”, добави той.
Областният председател на СДС в Перник Юлиян Ситарски заяви, че СДС е демократична организация и всеки член сам ще вземе решение за кого да гласува. “Лично моята подкрепа ще бъде категорично в полза на Мартин Димитров за председател на партия СДС и на Вельо Илиев за зам.председател на СДС от югозападния район”, заяви Ситарски.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система