Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.10.2002 г.
Андреев бесен за корумпирания общинар
Малко за корупцията
Студена иска работа, а не ракети
Андреев бесен за корумпирания общинар
   Началникът на отдел “Координация и контрол на стопанската дейност” в Община Перник Васил Павлов е служителят, за който икономическа полиция обяви, че е хванат със 100 лева подкуп. Той взел парите, за да уреди временно петно за търговска дейност от човек, чиято самоличност полицията не съобщава.
На спешна пресконференция вчера градоначалникът Андрей Андреев призна, че е “вбесен” от постъпката на своя служител. Васил Павлов е дошъл сутринта на работа, веднага е бил извикан при кмета, накаран да даде писмени обяснения и отпратен. Според закона за държавния служител, ако срещу него се образува наказателно производство, работодателят му е длъжен да го отстрани от работа. Ще го отстраня, даже да не се образува наказателно производство, подчерта Андреев. Той нямаше повече информация от полицията, освен бюлетина и медийните публикации. Засега не се знае дали Васил Павлов е хванат с белязани пари или по друг начин. Търговецът, с чието съдействие икономическа полиция е устроила клопката, не е от Перник.
Със случая се занимава и Дисциплинарния съвет в общинската администрация под председателството на Георги Миладинов. Законът за държавния служител изисква да има такъв орган.
Андреев ще вземе сериозни мерки за реорганизация на общинските звена, свързани с търговията. Най-вероятно ще се разшири кръгът служители, които се занимават с разрешителни и ще се увеличи прозрачността и контрола върху тяхната работа. Като пример за анархията в търговската дейност кметът посочи факта, че в самия Ден на града сутринта търговци са го атакували за разрешения.
Материалите по случая “Васил Павлов” са в Окръжна следствена служба, където е заведено следствено дело.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система