Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.01.2010 г.
Дилър, оставил зависим да умре пред очите му – с условна присъда
Пътуващ с автомобилна платформа маскарад тръгва за фестивала
С какво ще запомнят перничани отминалата вече 2009 година
Тони Велков не дава Даниел Златков на "Литекс"
Дилър, оставил зависим да умре пред очите му – с условна присъда
Любомира ПЕЛОВА
   Приключи поредната съдебна сага срещу пернишкия наркодилър - 25-годишният Радостин Методиев Седефчов. Срещу него бе повдигнато обвинение за наркоразпространение и неоказване помощ на изпаднал в безпомощно състояние наркоман. В резултат от бездействието почина Стефан Николов Грозданов.
Две години и три месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и 5000 лева глоба, е наказанието на Радостин, по-известен заради странното си поведение като Радо Шемета за разпространението на хероин.
Шемета бе изправен на подсъдимата скамейка след като на 18 март миналата година бе хванат с хероин, приготвен за продажба с концентрация 0,6246 грама, със съдържание на активен компонент диацетилморфин 32% на обща стойност 56,21 лв
По същото дело срещу Шемета бе повдигнато и обвинение за това че на 9 март 2009 г. в пернишкия квартал Мошино, в местността "Робовир" при непосредствена опасност за живота на Стефан Николов Лозанов не се е притекъл на помощ, която е могъл да даде без опасност за себе си и за другите. Тогава Радостин е продал на Стефан хероин. При приемането му зависимият е изпаднал в безсъзнание, а по-късно е починал от измръзване. По това обвинение съдът наложи на Радостин пробация за 6 месеца. Той е задължен да има регистрация по настоящ адрес с продължителност от шест месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител три пъти седмично с продължителност от шест месеца.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Софийския апелативен съд.
Радостин бе от групата на показно разстреляния наркобос Райко Василев- Кръвта. След разбиване на десетчленната група през януари 2007 г. само Шемета не се споразумя с прокуратурата и по-късно бе наказан от Пернишкия окръжен съд на три години лишаване от свобода условно. Последва обжалване на наказанието при което Софийският апелативен съд го оправда. Решението на САС се обжалва от апелативният прокурор.
И сега, както и на миналия съдебен процес, Радостин отново не се призна за виновен.
Пред съда свидетели наркомани, клиенти на Шемета, заявиха, че Радостин се е опитал да помогне на изпадналия в безсъзнание Стефан и отрекоха обвиняемият да е забранявал да се вика Бърза помощ. Според един от тях Седефчов дори е пръскал с вода Стефан, други младежи са му правили изкуствено дишане и той се просвестил. Тогава решили, че няма нужда от медицинска помощ.
Свидетелката Даниела Иванова, която също е зависима от наркотици, дори обясни на съдебния състав, че тя също е помагала на Стефан, но той по-късно е починал от измръзване, тъй като на 9 март 2009 година температурите са били ниски.
Въпреки, че Радостин се държи неадекватно, разпитаните на процеса вещи лица от НИКК в София Иванка Василева и Валентина Нинова, както и психиатърът д-р Роберт Крумов бяха категорични - Шемета е нормален, разбира свойството на деянията си и може да носи отговорност за тях.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система