Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.02.2010 г.
Тарикат чупи скоба на „арестувана” кола в „синята” зона
Наглият октопод
„Миньор” загуби и втората си контрола от лагера в Анталия
КЪМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ПОСОБИЯ...
Най-голямата болница в Перник няма да подкрепи протеста
Минута мълчание в памет на загиналия полицай и в Перник
Чакат ни сняг, дъжд и поледици, налице е опасност от наводнения
Тарикат чупи скоба на „арестувана” кола в „синята” зона
Любомира ПЕЛОВА
   След неприятните скандали и неуредици, съпровождали първи яден, в който започна да функционира „синята” зона в Перник, вчера журналисти и представители на общината провериха „хода на събитията” на място. Резултатите бяха недвусмислени – организацията на движение и паркиране в централната градска зона вече е нормализирана, няма сътресения след перипетиите, съпровождали началото.
Николай Петров – главен експерт „Организация на движението” към общинската администрация, поясни, че преди въвеждането на зоната в Перник, екип от общината е обменил опит с колеги във Враца, където „синя” зона вече е функционирала. И там началото е било свързано с жалби и оплаквания, но когато движението се отпушило, а паркирането в града станало по-лесно, по-спокойно, хората разбрали, че идеята работи в тяхна полза и отрицателните реакции свършили.
Перничани пък показаха, че бързо се ориентират в обстановката. Вчера до обяд вече на местата за паркирана в зоната бе спокойно и тихо. Гражданите имаха възможност за избор – едни плащаха престоя си на определените места и спокойно тръгваха да си вършат работата, други обикаляха страничните улички с надежда да открият празно местенце, където да настанят возилото си без пари. Трети пък се опитваха да тарикатеят. Нашенец ще си бръкне в джоба с близо стотачка, тъй като се опитал да счупи с отвертка поставената скоба на автомобила му. Така заедно с глобата от десет лева за неплатено паркиране в „синята” зона, ще възстанови и стойността на съоръжението от 82 лв, поясни Николай Петров. Пред очите на журналисти и служители на общината бяха поставени вчера буквално за минути и на два оставени автомобила на паркинга пред Младежкия дом.
Работим спокойно, до обяд вече съм таксувал над 60 коли, не е имало никакви скандали, поясни вчера служителят, обслужващ района около сладкарница „София”.
Впечатляващ ред имаше и в останалите райони в центъра на областния град, като улиците „Кракра”, „Батенберг” , „Найчо Цанов”, които до преди дни бяха кошмар и за пешеходци, и за водачи на автомобили. След въвеждането на „синята” зона стана ясно, че може да има ред, че не е необходимо да зарежеш някъде цял ден колата си и да оставиш възможност за други коли, бе категоричен Николай Петров. На до миналата седмица вечно задръстения паркинг пред Младежкия дом около 12 часа вчера имаше точно шест автомобила.
От общината вече уточниха и актуалните телефони, на които може да се получи информация , да се подават сигнали. Това са стационарните 684 291 и 684 308 и мобилният 0889 96 96 57.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система