Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.02.2010 г.
Свидетели по делото срещу наркобос „забравят” да се явят в съда
Празникът на влюбените ще отбележат десетки българи в неделя
Апропо
Срамни работи
Полицейският синдикат: В МВР става още по-зле
„Гражданска защита” ряза опасни клони
Пернишките баскетболистки излизат за задължителна победа над „Славия”
Свидетели по делото срещу наркобос „забравят” да се явят в съда
Любомира ПЕЛОВА
   Полицията да каже за резултата от издирването на Пламен Чолев – Шерифа
Само една бивша наркоманка, свидетел по делото срещу пернишкия наркобос Пламен Ефремов от призованите осем, се появи вчера в съдебната зала. От показанията й кой знае каква полза нямаше, тъй като и тя, като разпитани вече в предишни заседания, твърдеше, че голяма част от спомените й от 2006 година са се изтрили. Призна, че по онова време е била зависима от хероин, който поръчвала по телефона или й осигурявал мъжът, с когото живеела на семейни начала тогава, но с подсъдимия Ефремов нямала нищо общо.
Прокурор Светлана Фотева поиска за следващото съдебно заседание, насрочено за средата на март, от полицията да изпратят писмо, в което да посочат има ли конкретна информация за свидетеля Пламен Чолев – Шерифа, сочен за дясната ръка на Ефремов. Той изчезна безследно преди повече от година и половина заради произнесената срещу него осеммесечна ефективна присъда за участие в престъпната група на Ефремов и за разпространение на наркотиции и бе обявен за общодържавно издирване. Принудително, под стража ще бъде доведен и редовно призованият и за пореден път неявил се свидетел – Иван Стоянов. Окръжната прокуратура се отказа да бъдат обявени за издирвани, за да дадат показания пред Темида двама от останалите свидетели – Петър Крумов, по-известен с прякора Пупи и Антонио Димитров. Според държавното обвинение показанията им няма да внесат нищо ново като доказателствен материал в хода на процеса срещу тартора на известната с жестокостта си наркобанда „Център”, разбита от пернишките антимафиоти през 2007 година.
Обвинененият за организиране и ръководене на престъпна группа Росен Ефремов бе доведен под усилена охрана от Софийския затвор, където изчаква присъдата по настоящото дело и началото на следващото – за побоя, който заедно с авера си Йордан Харалампиев, известен още с прякорите Секирата и Овчаро, нанесе на топ ченгето от ГД “Криминална полиция" Димитър Димитров в самия център на Перник.
Наркобосът дълго се укриваше и се предаде сам в полицията буквално час преди началото на първото съдебното заседание на 29 септември м.г.
И разпитаната вчера Анита Александрова повтори версията на дали вече показания свидетели – дрогата се поръчвала по телефона като номерата на дилърите се сменявали периодично, през два месеца и се знаели в средите на зависимите. Най-честите явки били в района на пазара, под надлеза „Иван Вазов”, в района на автогарата, зад Двореца на културата, кафе Малибу, зад градския плаж и хотел „Струма”. Дозите се уточнявали предварително, парите за дозата се подавали на ръка, а хероинът се оставял в тайници или се подхвърляли близо до „клиента”.
Ефремов е единственият от седемте задържани преди повече от две години членове на бандата, който не се призна за виновен и не сключи споразумение с прокуратурата. Затова срещу него се води отделен процес.
На снимката Росен Ефремов идва в съда под усилена охрана
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система