Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.11.2002 г.
Откриха Полицейски участък в Рударци
Ново сдружение гради мостове
Неясен броят на лекарите от извънболничната помощ
Откриха Полицейски участък в Рударци
Яна ТОДОРОВА
   Полицейски участък бе открит официално в пернишкото село Рударци вчера. Гости на церемонията бяха народният представител от “Коалиция за България” Бриго Аспарухов, зам.-доректорите на Национална служба “Полиция” полк. Минко Брайнов и полк. Павлин Димитров, директорът на Дирекция “Връзки с обществеността” на национално ниво Маруся Тошкова, областният управител Димитър Колев, председателят на ОбС Юрий Драганов, председателят на Окръжния съд Петър Михайлов, окръжният прокурор Радка Петрова, началникът на Окръжна следствена служба Юлиян Димитров. Присъстваха още началниците на секторите към РДВР и представители на РДВР Кюстендил и Благоевград. Директорът на РДВР - Перник майор Юри Георгиев прочете заповедта на министъра на вътрешните работи проф. Георги Петканов за откриването на участъка. Той е създаден с личното съдействието на депутата от “Коалиция за България” Бриго Аспарухов, който е водил разговори по проблема на ниво министерство, стана ясно на вчерашната церемония. Лентата беше прерязана от директора на РДВР майор Юри Георгиев, а областният управител Димитър Колев плисна менче с вода, за да върви работата като по вода.
В полицейския участък ще работят 9 души под ръководството на ст. лейтенант Николай Колев. Участникът ще бъде на подчинение на Второ Районно полицейско управление в Перник. Като територия той ще обхване 40 хил. декара. Към него са включени селата Кладница, Боснек, Чуйпетлово, Драгичево и Рударци, Кралев дол, където постоянното население наброява 6 800 души. В селата има много вили и през летинте месеци населението нараства на около 20 000 души. Това е предпоставка за извършване на престъпления. През последните години там е отчетен ръст на противообществените и противозаконни прояви. Ето защо откриването на участъка е било наложително. Работещите в него ще извършват и охрана на главен път Е-79.
До момента в пернишка област има разкрити пет полицейски районни управления - в Перник - Първо и Второ, и по едно в Радомир, Брезник и Трън. Освен това в Рударци, са обособени и още три полицейски участъка - Батановци, Земен и Ковачевци. Желанието на РДВР - ръководството е да бъдат открити още два участъка - в Мещица и в пернишкия квартал Тева, който напоследък се разраства много. Идеята е такава структура да бъде изградена и в Мещица, като тя ще обхваща селата Вискяр, Радуй, Расник и Витановци.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система