Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.05.2010 г.
Областна комисия провери шламохранилището на ТЕЦ „Република”
апропо
Матуритетно време
Планът за местните приходи в бюджета изпълнен наполовина
Пернишкият Административен съд отхвърли жалбата на ГЕРБ
Камелия Михалкова стана №1 при жените за месец април
Областна комисия провери шламохранилището на ТЕЦ „Република”
Любомира ПЕЛОВА
   
Надграждат дигата на Кудин дол

Съгласно указания на министъра на вътрешните работи, областният управител на Перник инж.Иво Петров със специална заповед назначи комисия, която да провери техническото състояние на язовирите и проводимостта на речните корита в област Перник. Проверката на място бе извършена в периода 8 – 20 април 2010 г. Комисията констатира, че при сгуроотвал „7-ми септември” първият етап на надграждане на дигата с шлам е приключен и предстои надграждане на още два етапа по 1.20 метра. Изпълнител на строително-монтажните работи е фирма „Хидрострой” ООД.
Към момента на огледа на помощна клетка „Кудин дол” се извършва надграждане на дига 1.90 м. и предстои надграждане на втори етап.
Завчера областният управител инж. Иво Петров, зам.областният управител Георги Шарлачки, инж. Таня Каменова, инж. Михаил Ризов посетиха шламохранилището, за да проверят на място как вървят строителните дейности и дали се следват дадените от комисията предписания. Установено бе, че се работи с пълни темпове и се спазват констатациите на областната комисия за потенциално опасни водни обекти.
Във връзка с направените констатации за осигуряване на безопасно ползване на ХТС и поддържането им в добро техническо състояние и подобряване проводимостта на реките, бе взето решение да продължи надграждането на сгуроотвал „7-ми септември” като се предприемат мерки за намаляване на запрашаването на пернишките квартали „Тева” и „Калкас”.
В процеса на работа ще бъдат извършвани контролни измервания за сигурността на дигите и ще се изготвят доклади за състоянието им.
Проверяващата комисия установи, че „ТЕЦ - Република” се разплаща редовно с изпълнителите на строително-ремонтните дейности.



Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система