Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.06.2010 г.
Съпругата на президента бе гост на Фестивала на радостта
ВМРО организира курбан на “Ждрелото”
Славчо Чанев представи новата си книга
Като за Световно
апропо
Пернишките тенисисти напълниха кметския кабинет с медали
Съпругата на президента бе гост на Фестивала на радостта
Любомира ПЕЛОВА
   

Зорка Първанова е патрон на форума в Ковачевци

Съпругата на президента Зорка Първанова бе гост на галаконцерта, който изнесоха малчуганите –участници в четиринадесетия „Фестивал на радостта” в пернишкото село Ковачевци. Мотото на форума тази година бе „Доброто ражда добро”, в него участваха деца от социални домове в цялата страна , от 3 до 7-годишна възраст. Домакин на фестивала по традиция е Националния детски екологичен комплекс в селото. Тук за осем дни бяха събрани да почиват 120 малчугани от 12 социални институции в България. Организатор на фестивала е Обществен фонд „Детство” , а съпругата на държавния глава е негов патрон.
Малките участници в галаконцерта, построен в две части, първата от които бе наречена „Имало едно време... и сега...”, заслужиха аплодисментите и специалния поздрав на г-жа Зорка Първанова с с изпълнените от тях народни песни, танци, обичаи. Хлапетата искрено се забавляваха и по време на втората част от концерта - „С усмивка приятел спечели!”
„Макар и бавно, но реформата в социалните домове реално върви. Те наистина започват да се превръщат в домове за социални услуги, защото в тях вече има дневни центрове, седмична грижа и деца с увреждания, които получават професионална грижа”, каза Зорка Първанова в Ковачевци. Според нея приемната грижа изисква изключително прецизна работа, към ния трябва трябва да се пристъпва много внимателно, защото приемните родители трябва да се грижат за децата като за собствени.
Утре малачуганите заедно с ръководителите се връщат в домовете, но отнасят със себе си настроението на фестивала, нови приятелства и желание отново да се срещнат в Ковачевци.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система