Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.07.2010 г.
Радомирци се борят в съда и за размера на такса „смет” за 2010-та
Лятото може и без пожари, зависи от нашето поведение
Двете перничанки вкараха 10 точки
Чудотворен бой
апропо
Започнаха незабавни епидемични проучвания в детския комплекс
Радомирци се борят в съда и за размера на такса „смет” за 2010-та
Любомира ПЕЛОВА
   
За миналата те вече го спечелиха пред ВАС

В Пернишкия административен съд тръгна поредното дело за такса „смет” в община Радомир. То е за размера на налога за 2010 година и по по жалба на големите местни фирми „Бесттехника- Тежко машиностроене”, „Радомир Метал Индъстрийз”, „Галко” и „Холидей” и на група граждани, протестиращи срещу високия пазмер на налога. Общинските съветници тук гласуваха да се плащат 10 промила от фирмите и 4 промила от населението. Жалещите се от решението на радомирския минипарламент поискаха от съда да бъде разпоредено извършването на икономическа експертиза, която да установи има ли повишени разходи за събиране и депониране на твърдите битови отпадъци. Тя настояват и за постановяването на техническа експертиза, която след запознаване със световната и националната методика да каже може ли да се установи количеството генерирани отпадъци на жител на тон годишно.
Адвокатът на общинския съвет определи исканията на жалбоподателите като недопустими и съдът ги отхвърли. Прие обаче да бъде представен документ на електронен носител от общината, който да отговори на въпроса кога е качено в сайта й поканата за публично обсъждане на промилите за тази година.
Това е втората съдебна процедура, свързана с местния налог. Преди месец във Върховния административен съд приключи окончателно аналогично дело, предмет на което бе такса „смет” за 2009 година. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Според него не се уважава протеста на общинския съвет, който поиска потвърждение на решението, определило 10 промила за фирми и 4 промила за граждани. След отхвърляне на жалбата на минипарламента фирмите и гражданите ще трябва да платят за 2009 г. абсолютния размер на таксите от 2008 година.
Решението на Общинския съвет за таксата за тази година най-напред бе обжалвано от 10 дружества пред областния управител, но бе пропуснат законовия срок. След това фирми и граждани предприеха процедура по обжалване на решението в Пернишкия административен съд. Делото продължава през есента.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система