Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.11.2002 г.
Ще откриват официално “Стомана Индъстри”
Полицията задържа затворник-беглец
Баща насилил сексуално сина си
Кремацията на мода в Брезник
Ще откриват официално “Стомана Индъстри”
Зоя ИВАНОВА
   Официалното откриване на “Стомана Индъстри” на местно ниво да стане на 11 или 12 декември, е решило ръководството на фирмата - научихме от Томчо Томов, директор “Човешки ресурси” във “Виохалко” за България. Тържествено ще бъде отбелязано успешното приключване на първия етап на инвестициите и пускането в действие на блумовата машина. Очаква се ръководители на местно и областно ниво да присъстват на тържеството, подобаващо място ще се отдели на фирмите, спомогнали в различна степен при монтажа на машината.
Откриването на “Стомана Индъстри” на национално ниво ще стане догодина, като целта е нейното утвърждаване на нашия пазар да стане успоредно с тържественото отбелязване на няколко кръгли годишнини: 50 годишнината от влизането в експлоатация на “Стомана”, 50-годишнината на металургията в България и 50-годишнината на металургията като наука.
“Виохалко”, която е мажоритарен собственик на “Стомана Индъстри”, ще се стреми да ускори предвидените инвестиции, като голяма част от тях ще бъдат изпълнени именно до края на 2003 година. До края на 2004 година ще бъдат усвоени общо 64 милиона евро в инвестиционни проекти. След машината за кнюпели се очаква да се внесе техника за строителни елементи. В момента се ремонтират първа и втора пещ.
Цялата дейност на ръководството на “Стомана Индъстри” е насочена към създаването на по-нормални условия за работа, които да способстват постигането на много по-добри резултати и оттам по-добро заплащане - каза още г-н Томов. В тази връзка категоричното намерение е във фирмата да останат на работа хора, които могат да съвместяват различни длъжности, да могат да реагират в различни ситуации. Това ще бъде и един от основните критерии, според които ще се правят съкращенията, станали повод за толкова шум в последните дни. Реално съкратените работници ще са 350 човека. В следващите години ново съкращение не се очаква. Това, което остава като потенциал, ще е оптималният вариант за работа. За да се избегнат всякакви спекулации относно това, как ще се извършва подборът на работниците, които ще отидат на борсата, е приета специална схема, работи и комисия за социално сътрудничество. Очаква се до края на тази седмица началник цеховете да имат вече яснота около евентуалните кандидат-безработни. Тежка ще е и думата на синдикатите, тъй като те имат по-точни наблюдения върху работата по места. Специално изградената арбитражна комисия ще нищи случаите на “неправилни избори”. Всеки ще може да изложи своето мнение и да доказва своята правота пред нея. Подобна комисия се изгражда за пръв път в пернишко предприятие. В близко време ще заработи и приемна, чрез която се очаква да се съкрати връзката работник-ръководство. Така ще се отстрани практиката хората от цеховете да се оправдават, че “някъде горе” се вземат решения, които не са съгласувани с тях.
Не на последно място от “Виохалко” са амбицирани да променят политиката към самите работници. Приема се нова система за комуникации с работниците и служителите. Ще се обяснява непрекъснато какво е реалното състояние на пазара на метали, какви са цените, качеството, какво правят конкурентите. Цялата информация трябва да се подава аргументирано и точно.
Що се отнася до заплащането, което съвсем не е маловажен въпрос, в бъдеще ще се премахне “заплатата като абонамент”. Т.е. не може да се уеднаквяват заплатите - всяко възнаграждение ще се формира въз основа на свършената работа, като стойностите до които тя ще достига няма да са с таван. Работниците трябва да свикнат, че подписвайки договор с работодателя, са длъжни да изпълняват всички клаузи от него - както да искат и ответната страна да ги изпълнява. Така, както е във всички нормални държави.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система