Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.09.2010 г.
Цветя и усмивки и щастлива гълчава в СОУ „Д-р Петър Берон”
apropo
Боклук марка
Губернаторът провери готовността на училищата за учебната година
Губернаторът провери готовността на училищата за учебната година
"Миньор" ще сезира УЕФА за случая Румен Трифонов
Нароченият за лихвар прокурор Бисер Михайлов проговори
Цветя и усмивки и щастлива гълчава в СОУ „Д-р Петър Берон”
Любомира ПЕЛОВА
   
С „Добре дошли, беронци!” посрещна питомците си елитното училище

С традиционното българско „Добре дошли” посрещнаха преподавателите от елитното пернишко СОУ „Д-р Петър Берон” своите възпитаници. Училищният двор бе като отесняла дрешка за малчуганите и техните родители. Сред гостите за първия школски звънец бе и кметът на община Перник Росица Янакиева.
„Добре дошли, скъпи деца. Добре дошли, колеги. Днес е вашият ден. Днес всички школски дворове са пълни с цветя и радостни усмивки. Безспорно най-щастливи, най-развълнувани са първокласниците, които чуват първия школски звън. Нека помним, че задача на училището е да подготвя за живота личност, която умее да общува. Която умее да трупа знания, да умее да се справя сама с житейските изпитания”, каза в приветствието си директорът на училището Севделина Димтрова.
„Скъпи ученици, скъпи родители, скъпи учители, 15-ти септември е символ на духовността и на жаждата за знания. Празникът е най-вълнуващ за първолаците. Овраяки вратите за тях, чилището ще ги приеме като роден дом, за да им даде възможност в класната стая да се срещнат със знанието, да напишат своето „А, Б”, каза в празничното си поздравление кметъ на община Перник Росица Янакиева. Тя специално се обърна към родителите, припомняйки им, че е изключително важно да лъдат до своите деца, подавайки им ръка, за да успеят да преминат през всички предизвикателства, които представя пред тях училището, за да израснат като достойни граждани на България. „Обръщам се и към вас, по-големите, подайте ръка на най-малките, подайте ръка на вашите ,чители, за да можете наистина да овладеете знанията така, че догодина никой да не си позволи да каже, че българските ученици изостават в усвояването на знанията, че българските ученици показват недобри резултати. Аз зная, че във вашето училище резултатите винаги са били много добри. Днес ви пожелавам в края на учебната година, която откриваме днес, те да бъдат отлични. На вашите учители желая търпение, любов, цялата сила, за да могат да направят от децата достойни граждани на Перник”, заяви още кметъ на Перник, пожелавайки на добър час през новата учебна година на децата и на преподавателите от елитното перенишко училище.
742 беронци прекрачиха школския праг вчера.. Под венеца от свежи цветя първи минаха най –малките. Тази учебна година паралелките в школото са 32, една от тях след осми клас, е профилирана с разширено преподаване на английски език. Четири са паралелките на първолаците, а млачуганите в тях са 83. Според директорът на школото Севделина Димитрова. Бройката на възпитаниците на елитното школо и тази година, в сравнение с миналата, е запазена.
Тя е доволна от извършените това лято ремонти – поредните пет класни стаи са напълно обновени, поставен е парапет на стълбището, основно е ремонтиран един от санитарните възли в училището. Обновяването на училището се извършва поетапно, за тази учебна година вече е обновен целият втори етаж на школото.
Вчера търговския директор на „Кохинор България” Чавдар Томанов предостави на пернишкото СОУ „Петър Берон” дарение, включващо материали за рисуване, хлумастри, маркери, острилки, гумички и други от този род. Жестът е традиционен за фирмата, която в първия учебен ден помага на различни училища и детски градини. Свързахме се с кмета на общината г-жа Росица Янакиева и тя ни помогна в избора. Тази година даренията за Перник получиха СОУ „Д-Р Петър Берон” и детска градина „Знаме на мира”. Стойността на всяко от даренията е 100 лева, уточни търговския директор на „Кохинор България” Томанов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система