Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.10.2010 г.
Съдът отмени решението за „синята зона” в Перник
Паметна плоча на Борис Гюдеров поставят на залата
Най-добър град за живеене
апропо
Здравната каса е направила 147 проверки на договорни партньори
Община Перник готова за обучението на петгодишните
Съдът отмени решението за „синята зона” в Перник
Любомира ПЕЛОВА
   
Проектът за нея качен на сайта на общината след гласуването й

Пернишкият административен съд отмени наредбата на Община Перник, с която бе въведена „синята зона” в областния град. Решението бе огласено преди ден, въпреки че се очакваше да излезе едва в края на октомври.
В него се казва, че съдът отменя Наредбата за обществения ред при ползване на превозни средства на територията на Община Перник, приета с решение на Общинския съвет на Перник на 29 януари 2009 г.
Общинският съвет на Перник се осъжда да заплати на жалбоподателя Вихрен Матев 710 лева разноски по делото.
„За периода месец октомври 2008 г. до 29 януари 2009 г. в Интернет страницата на Община Перник не е имало обявяване на проект „Наредба за обществения ред при използване на превозни средства на територията на Община Перник. Първоначалното създаване на документа за „синя зона” е станало едва на 1 юни 2010 година”, заяви в съда вещото лице, наето да каже кога е публикуван документа. Това означава, че на сайта на Община Перник не е имало проект, преди да бъде гласувана „синята зона” от общинските съветници.
Така жалбоподателят Вихрен Матев се оказа прав - пернищките съветници гласуват сериозни наредби, без дори да са проверили законността им. Болшинството от 40-те пернишки законотворци не си бяха направили труд преди да си вдигнат ръката и да гласуват за „синята зона”, да отворят сайта на Община Перник, за да видят има ли по това време изобщо такъв проект. Те не се появиха и в съда, въпреки, че имаха покана от оспорващия решението им Вихрен Матев да присъстват на заседанието.
За тяхно съжаление, заключението на прокуратурата също бе, че жалбата на Вихрен Матев е основателна. Прокурор Румяна Стефанова подкрепи аргументите, изложени в жалбата на Вихрен Матев.
Решението може да се обжалва с касационна жалба пред ВАС в 14-дневен срок. Вчера председателят на Общинския съвет Добри Митрев заяви, че може да коментира становището на Темида едва когато получи документа и се запознае детайлно с решението на Административния съд.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система