Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.12.2010 г.
Руши се единственият път, осигуряващ връзка Перник – София
Порой удави Пернишко, скъса се язовирна стена
Шалове с цветовете на дъгата красят галерия „Нови хоризонти”
“Миньор” приключи със загуба с 1:2 участието си за Купата
апропо
Код "оранжево"
Руши се единственият път, осигуряващ връзка Перник – София
Любомира ПЕЛОВА
   
Пораженията са за сметка на „Мапа Дженгиз”

Руши се алтернативният път Перник - София, преминаващ през селата Големо и Мало Бучино, алармира кметът на Перник Росица Янакиева. Причината е в засиления трафик на тежки камиони, обслужващи изграждането на автомагистрала „Люлин”. Ежедневно по този път преминават над 1000 товарни коли с тегло над 60 тона при допустими 6, аларамира пернишкия градоначалник. Според Янакиева пораженията върху шосето трябва да се възстановят от фирмата - изпълнител на автомагистрала "Люлин" - "Мапа Дженгиз", която използва общинския път.
Преди три години община Перник е изкърпила поддържаното от нея трасе. Вече обаче няма и следа от ремонта, каза Янакиева.
Ръководството на община Перник и Областно пътно управление са изпратили писмо до министър Росен Плевнелиев и НАПИ, в което настояват турският консорциум "Мапа Дженгиз" да изпълни задълженията си и възстанови повреденото шосе.
Проблемът бе обсъждан и на вчерашното заседание на Общинския съвет, за което съветниците от БСП бяха подготвили декларация с искане за спешен ремонт на шосето, с цел осигуряване на алтернативен път в предстоящата зима и допълнителни мерки за обезопасяване на движението в района на изграждащия се пътен възел „Църква”. Въпреки че документът бе минал през постоянните комисии, пернишките минипарламентаристи, представители на десни и центристки политически сили, внезапно отказаха да гласуват декларацията, тъй като според тях тя била безпредметна. Мотивът им бе обещанието на правителството и „Мапа Дженгиз” да отпушат движението към Югозападна България и Гърция в района на Драгичево и пернишкия квартал „Църква” на 8-ми декември.
Левите обаче изразиха съмнение, че срокът ще бъде спазен. Те обвиниха най-вече колегите си от ГЕРБ в страхливост, припомняйки им, че в декларацията е ставало дума и за по-засилено полицейско присъствие на кръстовището в село Драгичево, където често стават инциденти, и за алтернативния път през Големо и Мало Бучино и Суходол.
Заради разбушувалите се словесни страсти част от съветниците просто излязоха от залата и се наложи да ги търсят, за да упражнят правото си на глас. „Колеги, да не би да раздават някъде джиесеми?” пошегува се председателят на ОбС Добри Митрев, преди да призове към по-голяма сериозност колегите си.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система