Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.12.2010 г.
Известни учени с лекции в ЕПУ
Пернишката полиция осигурява сигурността на студентите на празника
Миньор изготви списък на ненужните играчи
Ген. Бриго Аспарухов: “Демокрацията у нас все още е в състояние на ферментация”
Пиянският празник
апропо
Известни учени с лекции в ЕПУ
Виктория СТАНКОВА
   
Проф. Гетрик и Зидан поздравиха студентите

Всички възпитаници на Европейския политехнически университет вчера бяха поздравени по повод студентския празник от академичния състав на учебното заведение. В момента във висшето учебно заведение се обучават общо 94 студенти. От тях 14 са от чужбина - Турция, Косово и Сирия.
Студентите имаха възможността да чуят и лекции от известните учени, професорите Андрю Мак Гетрик и Хюсеин Зидан на тема: “Съвременни тенденции в софтуерното инженерство” и “Дистанцирано обучение в софтуерното инженерство: принципи и практики”. Двамата професори бяха удостоени с почетен плакет на Европейския политехнически университет.
”Този празник винаги ме е връщал оттам, откъдето започва голямото знанание, а именно университетското. И за вас този първи празник ще бъде запечатан дълбоко, много дълбоко във вашето съзнание, може би за цял живот” – с тези думи се обърна към студентите Тошко Кръстев – президент на Висшето учебно заведение .
В навечерието на празника той им пожела да бъдат много здрави и да купонясвате добре “Честит 8-ми декември на всички студенти в най-новия Европейски политехнически университет в България, а ние мислим и в Европа”, каза проф. д.т.н. Христо Христов – ректор на ЕПУ и допълни, че студентските години са едни от най-хубавите периоди от живота на човека.
“Ние държим на вас, много ви уважаваме, бих казал и обичаме, като свои деца и искаме да разкриете своите възможности. Искаме заедно с вас да направим нов университет…. Присъствието ви на колеги от други страни ще нараства през следващите години. Ние искаме да направим една истинска мултинационална среда, където действително да се уважават европейските ценности и европейската култура”, допълни проф. д.т.н. Христо Христов .
Празникът бе уважен и от областния управител Иво Петров. Той им пожела много здраве, щастливи мигове, звездни успехи и удовлетвореност от постигнатите добри резултати. “Бъдете креативни и отговорни към новото . Нека 8-ми декемри остави незабравими спомени във всеки един от вас, много емоции и веселие, пожела още губернаторът на студентите.
Поздрав по случай първия студентски празник бе отправен и от студентите към техните преподаватели, като ги помолиха да бъдат снизходителни към техните грешки, защото те били плод на младостта им.



Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система