Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.12.2010 г.
Признаха за невинна служителка,обвинена в престъпление по служба
Депутат от Атака ще се запознае с проблемите на Перник и Рударци
Във въздуха
СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС
Руски студенти ще изографисват новата черква в Гиниския манастир
Съоръженията на ЧЕЗ са готови за зимния сезон
Пернишките баскетболистки с осма поредна победа
Признаха за невинна служителка,обвинена в престъпление по служба
Любомира ПЕЛОВА
   Бившата главна счетоводителка действала само по разпореждане на ексградоначалника
В пернишкият Окръжен съд приключи делото срещу бившата главна счетоводителка на общинската администрация Ирина Станоева за престъпление по служба. Тя бе оправдана и призната за невиновна по повдигнатото срещу нея обвинение за изразходване на средства, отпуснати по ПМС 328 от 2004 г. С финансовите потоци тогава са погасявани текущи задължения от около 1,5 милиона лева за същата година, вместо да бъдат изчистени стари дългове с произход до края на предходната 2003 година. В обвинителния акт бе посочено, че Станоева е допуснала да се осчетоводят без фактури, а само на базата на двустранно подписани протоколи за извършени строително-монтажни работи задължения към пернишкото дружество „Благоустройствени строежи”.
На процеса в качеството им на свидетели бяха разпитани кметът на Перник Росица Янакиева, която през периода, визиран в делото, е била кмет на кметство „Изток” и бившият управител на „Благоустройствени строежи” Мирчо Мирчев.
Пред съда Янакиева обясни че кметство „Изток” е имало сключени договори за строително монтажни работи с „Благоустройствени строежи”, а разплащанията са се извършвали след преводи от общината. Тогавашният кмет Антоанета Георгиева не е давала разрешение за разплащане на всички сметки към фирмата.
„Бюджетът на кметството е част от бюджета на общината. За 2004 година към „Благоустройствени строежи” не са разплащани средства по категоричният отказ на кмета Георгиева. Общината е водила дела за разваляне на договорите срещу фирмата и ги е загубила. От своя страна „Благоустройствени строежи” е завела изпълнителни дела срещу общината”, заяви пред съда Янакиева. Тя подчерта, че Бившата главна счетоводителка Ирина Станоева е действала само по разпореждане на кмета Георгиева.
В показанията си управителят на „Благоустройствени строежи” Мирчо Мирчев също потвърди, че Станоева е изпълнявала разпорежданията на тогавашния кмет Георгиева и тъй като не бил допускан на разговори с нея, е кореспондирал с общинската управа чрез писма. Дори използвал местен вестник, за да я покани на общо събрание, на което е обсъждан проблема с неизплатените заплати на работниците. Тогава са били преведени част от дължимите суми за изплащане на част от заплатите.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система