Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.12.2002 г.
Първата поледица създаде проблеми
20 млн. евро инвестирани в “Стомана Индъстри”
Мъти се нещо около о.з.Бриго Аспарухов
178 мюсюлмани преброени в Пернишко
Първата поледица създаде проблеми
Яна ТОДОРОВА
   13 леки пътнотранспортни произшествия станаха при първата за тази зима поледица, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. За щастие при злополуките не бяха дадени човешки жертви, размина се и без пострадали хора.
Усложнената пътна обстановка беше регистрирана в сряда вечерта, когато заваля обилен сняг. Валежът заледи цялата централна градска част на областния град. Заледени и трудно проходими бяха и изходите към останалите населени места от региона.
Част от автомобилите, претърпели злополука, се завъртяха и блокираха движението за определено време. Подобни инциденти бяха регистрирани в селата Мещица и Бучино и в пернишкия квартал Църква. За справяне с тежката обстановка бяха мобилизирани силите на КАТ и Охранителна полиция, които до късно вечерта работиха за подобряване на ситуацията. Пътно-експлоатационните органи също се включиха и обработваха през цялата нощ пътищата, за да се създаде нормална обстановка за движението.
Причината за необичайната ситуация бе рязкото спадане на температурите и като резултат от това - заледяването на пътищата, коментира г-н Алексов. Той подчерта, че в такива ситуации понякога чисто новите гуми и отличната квалификация на шофьорите не е гаранция за избягване на пътнотранспортни произшествия. Това твърдение било доказано и от част от инцидентите, станали в сряда вечерта. Затова е необходимо водачите на моторни превозни средства да бъдат по-толерантни едни към други и да пътуват, след като органите на КАТ и Пътното поддържане обработят трасето.
От полицията увериха, че през вчерашния ден всички пътища в областта са били проходими при зимни условия. Пътните настилки са били обработени с пясък и луга, а движението е било нормализирано.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система