Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.12.2010 г.
Пожарната започва масирани проверки за отоплителни съоръжения
Началото и бъдещето на Езиковата гимназия бе показано в презентации
74 човека ще работят в новата регионална здравна инспекция
Три първи места взеха скачачите на ККС „Давид”
апропо
Началото на зимата
Пожарната започва масирани проверки за отоплителни съоръжения
Любомира ПЕЛОВА
   
Ще се проверяват и временни обекти

Служители на „Пожарна безопасност и спасяване” в региона започват масирани проверки на отоплителните съоръжения, електрически уреди, вентилационни инсталации, противопожарни уреди и съоръжения.
Месец декември е наситен с празници, свързани със събиране на големи групи от хора в питейни и увеселителни заведения, туристически и културни и други обекти. В стремежа си да отговорят на очакванията на клиентите и да увеличат печалбите си, някои собственици допускат надвишаване на максималния капацитет в обектите, което при липса на допълнителни мерки би затруднило успешната евакуация на хората при инциденти.
Именно затова противопожарните служби започват засилени инспекции на обектите, в които ще се провеждат тържества. Освен постоянно съществуващите обекти, на проверка ще подлежат и разкритите с разрешенията на общините временни базари и щандове за продажба на храни и напитки.
От районните служби за пожарна безопасност и спасяване се обръщат към гражданите с някои превантивни съвети. Огнеборците напомнят да не се оставят елхите и други горими материали в близост до източници на запалване на разстояние по-малко от 1 метър. Елхите с включени по тях различни светещи елементи не бива да се оставят без наблюдение. Задължително е да се използват само стандартни светещи елементи, отоплителни и нагревателни уреди. Не хвърляйте безразборно фойерверки, бенгалски огън и други пиротехнически средства. Те са предназначени за използване на открити и безопасни места, припомнят от пожарната.
И още – децата не бива сами да си играят със свещичките, бенгалския огън и др. фойерверки, а домакинските уреди - без наблюдение, покрити с дрехи, хартии и други горими материали. При използване на ел.уреди трябва да се има предвид опасността от претоварване на инсталациите.
По време на празненствата в детски градини, училища и други обществени места вратите на изходите да са отключени и пътищата за евакуация да са свободни. Отоплителните уреди на твърдо гориво да са разположени на разстояние най-малко 50 cm от горими материали. В никакъв случай да не се разпалват печките с леснозапалими течности, тъй като това е опасно за хората и води до пожар.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система