Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.07.2011 г.
До средата на месеца продължават проверките в детските градини
Летният грип все далече от Перник
1 600 изпълнители на фестивала в “Църква”
apropo
За минималното- максимално
Запечатаха офисите на "Пирин" в Благоевград
До средата на месеца продължават проверките в детските градини
Зоя ИВАНОВА
   

Вече има затворена кухня на детска заведение в Перник

До средата на месец юли Агенцията по безопасност на храните в Перник ще продължи проверките в детските градини и ясли на територията на областта. Както вече стана ясно те са по нарочна заповед и обхващат състоянието на материалната база, оборудването, хигиената на кухненските уреди и посуда, съхранението и произхода на продуктите. Инспекторите ще проверят всички детски заведения за да се установи дали отговарят на нормативните изисквания. Тези които имат някакви нарушения или не отговарят на някой от изискуемите критерии ще бъдат затваряни временно или постоянно. Вече има затворена една детска кухня временно – това е кухнятата на обединено детско заведение Миньорче. Временното затваряне се налага заради липсата на необходимата площ за функциониране на звеното. Кухнята ще започне да работи веднага, след като бъдат изпълнени необходимите условия.
От Агенцията са категорични, че окончателно ще бъде прекратено функционирането на звена, които не успеят да изпълнят изискванията по наредбите. В затворените кухни храната ще се доставя от кухни-майки.
Проблемът с храненето в детските ясли и градини се постави много сериозно от министерството на здравеопазването и агенцията по храните в последните няколко седмици. Единодушно е становището ще качеството на храната за подрастващите трябва да се промени. В тази връзка с подготвят промени в наредбите за здравословно хранене, които след като станат факт че спрат предлагането на доста вредни за здравето на децата храни. Очаква не новите изисквания и наредби да влязат в сила от началото на септември и да съвпаднат с новата учебна година.
Междувременно в областта приключи инспекцията на ученическите столове и заведенията за бързо хранене в близост до школата.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система