Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.01.2003 г.
Престъпленията от малолетни тревожат полицията
Класически изнудвач хванат в Брезник
Устойчиво развитие
Трън включен в проект за устойчиво развитие
Престъпленията от малолетни тревожат полицията
Яна ТОДОРОВА
   150 са били престъпленията, извършени през миналата година от непълнолетни лица, съобщи началникът на Регионално звено “Полиция” полк. Георги Стоянов. Автори на деянията са 93 непълнолетни лица. През 2001 година престъпленията са били 122.
Прави впечатление, че броят на противозаконните прояви от страна на непълнолетни и малолетни се е увеличил. Според органите на реда това се дължи на проявата на рецедив от страна на едни и същи хора. Според полк. Стоянов има какво органите на реда да направят, за да бъде намален броят на престъпленията извършвани от деца. Според него полицията все още не е обхванала напълно малолетния и непълнолетен контингент.
Униформените служители изразяват недоволство и от работата си с училищата, както и с Инспектората по образование. Според тях малко са срещите с учителите и директорите на учебни заведения. От друга страна на територията на региона РДВР е направила много за работата с деца. В този насока са ангажирани служителите на Детска педагогическа стая, които имат отлично взаимодействие с инспекторите и ХЕИ. Правят се чести проверки на заведения с оглед на това да не се сервира алкохол на лица под 18-годишна възраст и да не оставят деца в увеселителни обекти след 22 часа. Въпреки това от полицията твърдят, че баровете и кафенетата продължават да бъдат пълни с деца.
В този смисъл все още сме длъжници на обществеността, каза полк. Стоянов. Той подчерта обаче, че е много важно работата на полицията да бъде подкрепена и от родителите и учителите.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система