Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.02.2003 г.
Полицията се похвали с по-висока разкриваемост
Областните с повече права върху фондовете
Пускат “едно гише” до края на годината
Полицията се похвали с по-висока разкриваемост
Яна ТОДОРОВА
   Повишаване процентът на разкриваемост при извършените престъпления през януари 2003 г. отчита РДВР спрямо същия период на миналата година, съобщи директорът майор Юри Георгиев. Справките сочат, че от началото на годината до края на януари в РДВР са постъпили общо 271 заявителски материала. След извършени проверки по тях за работа са останали 253, като 108 от случаите са разкрити. За същия период на миналата година постъпилите заявителски материали са били 276, от тях за работа са останали 262, като са били разкрити 61. Така процентът на разкриваемост за месец януари 2003 г. е 42,69% при 23,28 за миналата година. Особено чувствителен е ръстът при работата на Регионалното звено за борба с организираната престъпност, който сега е 50%, а през миналата година е бил 20%.
Подобно е и положението във всички Районни полицейски управления в региона и в отделните сектори на РДВР. Ог Първо РПУ отчитат 32,22% разкриваемост при 18,68 предишния януари. За Второ РПУ цифрите са съответно 38,67% срещу 13,51%. Най-съществено е увеличението в РПУ - Радомир, където процентът на разкриваемост сега е 40,28% при 25% за миналата година. За РПУ - Трън цифрите са съответно 68,75% срещу 63,64%.
В сектор “Криминална полиция” през този януари са разкрили 33,33% от регистрираните престъпления при положение, че миналата година процентът е бил 0. Нула е бил той през миналата година и при сектор “КАТ”, където сега регистрират процент на разкриваемост 77,78%. През първия месец на миналата година в сектор “Икономическа полиция” са били регистрирани 21 материала, като са били разкрити 13 от тях, а процентът на разкриваемост е бил 61,90%. През тази година са постъпили там 23 заявителски материала, а са разкрити 19, като процентът на разкриваемост е достигнал 82,60%.
Според майор Георгиев високите показатели се дължат на добрата организация на работата, както и на добрата работа на служителите на РДВР - Перник.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система