Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.09.2011 г.
Перник с най-висок риск за изборни престъпления
Заобещаваха
апропо
Фен на „Миньор” арестуван заради строшено стъкло на кола
Парапланеристите определиха шампиона на страната край Расник
„Избери своя път” пристигна в Перник
Перник с най-висок риск за изборни престъпления
Александра ИЛИЕВА
   

Без в това да има изненада, Перник се оказа в списък с 8 градове, които били критични за изборни престъпления. Според Антоанета Цонева, шеф на Института за развитие на публичната среда, горещите точки на тези избори с висока степен на риск от контролиран вот ще са Пловдив, Кърджали, Перник, Петрич, Созопол, Несебър, Сандански и Разлог. Списъкът е съставен на базата на множеството манипулации, корпоративен, контролиран и касиран вот през годините.
Темата е разисквана на семинар с надслов „Mобилизиране на институциите и гражданския капитал за честен и свободен изборен процес в общините Пловдив, Кърджали, Перник, Петрич, Созопол, Несебър, Сандански и Разлог“, състоял се в края на седмицата в Пловдив с участието на вътрешният министър Цветан Цветанов – председател на националния предизборен щаб на ГЕРБ.
МВР ще проведе акции за превеждането в известност на всички лица от подземния свят, е обявил Цветанов. От анализите на министерството, направени след предишни избори, се вижда, че не малко от тях се занимават с лихварска дейност, заложни къщи и по този начин има много български граждани, които са в зависимост от тях, казал той.
Цветанов призовал медиите да бъдат бдителни, като обещал, че полицията ще реагира на всички подадени сигнали. За тази цел ще има изграден щаб, който ще действа по време на изборите под контрола на главния секретар на МВР. Предстои кампания на МВР за популяризиране на телефонна линия, на която пострадали, свидетели, НПО и държавни институции ще могат да подават сигнали за нарушения. От МВР са на мнение, че най-сериозната реакция срещу нарушенията в избирателния процес е да бъдат наложени справедливи присъди. Новият НПК дава възможност за започване на досъдебно производство, без да е необходимо прокурорско постановление, което пък налага бърза реакция на всички полицейски служители.
Според експерта по изборите Михаил Константинов обаче, за да има успех в битката с търговията с вот и натиска върху гражданите, тази дейност трябва да стане неефективна. "Първото, което трябва да осъзнаят хората, е, че техният вот всъщност не може да се контролира", заяви Константинов. И допълни, че когато човек мисли, че гласът му се контролира, действа под контрол.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система