Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.04.2003 г.
Родители ритат срещу таксите за детска градина
Поскъпва домашният социален патронаж
Чуден свят
РДВР завишава разкриваемостта
Заподозрения за бомбения атентат оставен в ареста
Родители ритат срещу таксите за детска градина
Любомира СЕДЕВЧЕВА
   Декларация до председателя на Общинския съвет, кмета на Общината и пернишките медии са изпратили родителите на деца, посещаващи ОДЗ”Чуден свят”. Копие от нея е изпратено и до директорката на градината. Декларацията засяга администрирането на местните такси в частта им за детските градини. Родителите изразяват несъгласие с таксите за детска градина, определени от Общинския съвет. Те настояват за свикване на извънредна сесия на минипарламента, на която да бъде разгледано предложението им за твърда такса от 30 лева за всяко дете за целодневна група и 35 за нощуващите деца. Според подписалите декларацията 122-ма родители 50% намаление трябва да ползват самотните родители, родителите инвалиди, тези, които са студенти. Намаление се предлага и за второ и трето дете. При този вариант родителите изразяват готовност да помагат и да даряват допълнителни средства за подобряване условията в детските градини. “Ако в едноседмичен срок от внасянето на настоящата декларация в Общинския съвет не бъде насрочена извънредна сесия ще намерим подходящата форма за протескт” заявяват родителите.
Зам.-кметът Милан Миланов каза, че наредбата на Общинския съвет за местните данъци и такси, която регламентира таксите за детските градини, е социално ориентирана. Тя касае увеличението на таксите за семействата с по-високи доходи, естествено е точно тези хора да не са съгласни с нея. Искането за твърда такса според Миланов не е социално. Защото не може семейства с доходи на член от семейството над 200 лева и такива с доход 88 лева да плащат еднакви такси. около 60% от родителите на деца, посещаващи ясли и градини, са с доход 0,8 от минималната работна заплата и според новата наредба те ще плащат минимална такса.
Ще се опитам да помогна на родителите чрез предложение в данъчните служби служебните бележки за доход да не се изискват всеки месец, а да се подават еднократно, като заедно с това да се подписва декларация, в която хората се задължават да уведомяват службата при промяна на месечния си доход, обеща Миланов.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система