Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.04.2003 г.
Жертвите на пътя като при война
Язовирът вдига нивото
Предизборен шок и ужас
Градският транспорт може да поскъпне
Жертвите на пътя като при война
Яна ТОДОРОВА
   Даваме прекалено много жертви заради липса на самодисциплина на пътя. Дори и без военни действия заради пътни злополуки броят на убитите и ранените е като при война. Това заяви на пресконференция вчера началникът на Сектор “КАТ” при РДВР - Перник кап.Румен Димитров. Той подчерта, че зад всяка жертва се крие огромна човешка трагедия. Тази мъка може да бъде избегната ако шофьорите завишат самоконтрола на пътя и инстинкта си за самосъхранение.
Кап.Димитров ги призова да бъдат разумни и ако искат да стигнат навреме да не карат с превишена скорост, а да тръгнат навреме. Статистиката показва, че поне половината от случаите със загинали на пътя са станали заради движение с несъобразена скорост. Затова от КАТ бе подета Национална кампания “Скорост и безопасност”, при която служителите ще оказват завишен контрол не само за това дали шофьорите спазват скоростта, но и за техническата изправност на автомобилите, за поставени предпазни колани и т.н.
Пернишките служители на КАТ от началото на годината са санкционирали 2088 водачи на моторни превозни средства заради движение с несъобразена скорост. Други 193 са били глобени за непоставени колани. Само през миналата седмица са били извършени 1142 проверки на автомобили, като при 202 от случаите е констатирано превишаване на скоростта. 59 от водачите карали с 10 до 20 км/ч над допустимата скорост, при 52-ма нарушението било с 20 до 30 км/ч над определената скорост, 41 са превишили с 30 до 40 км/ч, 35 - с 40 до 50 км/ч, а 15 души са карали с над 50 км/ч над ограничението. 21 души са били глобени, защото пътували без предпазни колани, при 7 автомобила била установена неизправна осветителна система, а три от возилата били с износени гуми.
Установено било, че шестима от водачите са седнали зад волана след употреба на алкохол, а други четирима са били неправоспособни. Констатирани са и 63 други нарушения. Според кап.Димитров обаче, колкото и да е голям контролът на оторизираните органи, трагедиите на пътя няма да бъдат преустановени ако не се промени поведението на водачите и пешеходците. Всички участници в движението трябва да проявяват самоконтрол и самодисциплина.
Статистиката показва, че през миналата година в Пернишко са станали 1103 пътнотранспортни произшествия. Като 101 от тях са квалифицирани като тежки. Загинали са 16 души, а други 107 са били ранени. През първото тримесечие на тази година на територията на областта са станали 20 тежки пътнотранспортни произшествия със 7 убити и 17 ранени. Като при 11 от тези 20 случая причината за произшествието е несъобразена скорост. Загинали са четирима, а ранените са 8
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система