Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.04.2003 г.
“Промяна”: “Стомана” плаща само на пенсионери!
Бой последен е този!
Брезничанин със счупен череп след жесток среднощен побой
1773 битови абонати без ток заради борчове
“Промяна”: “Стомана” плаща само на пенсионери!
Светла КОЛЕВА
   За неизпълнение на подписаното споразумение и графика за изплащане на дължимите суми на съкратените от “Стомана” АД работници алармираха вчера от СО”Промяна” в дружеството. Според председателя Георги Гергинов ръководството на “Стомана” АД в лицето на изпълнителния директор инж. Спас Христов плащало дължимите суми само на пенсионирани работници и на хора със здравословни или социални проблеми. В подписаното споразумение било записано, че от септември 2003 г. ще започнат по-сериозните плащания към съкратените, но според “Промяна” това по всяка вероятност няма да стане. От синдиката поясниха, че още през ноември уведомили изпълнителния директор за нарушения ритъм на плащанията, но без резултат. Поради това през февруари “Промяна” оттеглила подписа си от споразумението. Георги Гергионв информира още, че във вторник около тридесетина работници поискали среща с изпълнителния директор на “Стомана” Спас Христов за да получат информация за предстоящите плащания. По нареждане на Спас Христов, на тази среща не бил допуснат Георги Гергинов. След срещата работниците споделили с Гергинов, че не останали доволни от обясненията на инж.Христов. На въпрос на “Съперник” защо не е бил допуснат да присъства Георги Гергинов, инж.Христов поясни, че първо Гергинов не е инфомирал въобще, че възнамерява да организира подобна среща. За щастие, поради насрочени срещи същия ден, инж.Христов бил в дружеството. Въпреки предварително насрочените срещи, приел работниците и повече от час подробно им обяснил кога ще си получат дължимите суми. Спас Христов сподели учудването си от факта, че от тази среща научил, че все още имало хора, които не знаят, че е създадена специална комисия, която да разглежда тежките случаи, свързани със здравословни проблеми или социално-битови. Имало и хора, които не знаели, че нямат проблем да се пенсионират и че дължимите им суми ще бъдат изплатени. Според Спас Христов, хората си тръгнали от срещата с убеждението, че няма опасност да изгубят парите си. Той ги уверил, че ръководството на дружеството не прави разлика кой в коя партия или синдикат членува.
На вчерашната пресконференция Георги Гергинов подчерта, че “заслугата” за обтягането на отношенията между “Промяна” и ръководството на “Стомана”4 била на “Подкрепа” и най-вече на председателя на секцията Красимир Митов.
Много сериозни бяха обвиненията, които експертът на “Промяна” - Кръстинка Първанова отправи към областната управа по повод състояла се наскоро среща по инициатива на “Промяна”. Според г-жа Първанова областният управител не обърнал сериозно внимание на изнесените от синдиката факти по отношение на “Стомана”. По тази причина за всички факти, с които разполагала “Промяна” за извършени нарушения от страна на ръководството на дружеството, е било информирано и Министерството на икономиката.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система