Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.10.2003 г.
20 години ще събира боклук новото депо край Тева
Избирателите ме зареждат с енергия
Каратистите на “Кракра фудо” започнаха с успехи
20 години ще събира боклук новото депо край Тева
Любомира СЕДЕВЧЕВА
   Вчера беше предадена строителната площадка на Депото за обезвреждане на битови отпадъце в квартал Тева. Подписването на договора се състоя в Общината след среща между представители на Министерството на околната среда и водите в лицето на ръководителя на проекта Иванка Тодорова, представители на отдел Екология в Общината в лицето на Евгения Георгиева, представители на фирмата изпълнител на обекта и на фирмата-надзорник.
През 1997-98 година бяха избрани 6 общини, между които и Перник, в които ще се реализират депа за твърди битови отпадъци. Проектите се реализират с финансовата помощ на Европейския съюз по програма ИСПА. По проекта Общината изготви инжинерно-геоложки и хидроложки доклад за терена на депото, изготви на програма за управление на дейностите, проучи състава на битовите отпадъци за Общината, изготви на ОВОС, направи обществено обсъждане на проекта и т.н. Решението за строеж на депото беше издадено на 30 януари 2003 година. Общината участва с 35 хиляди лева.
Еко-министерството изготви концепция и технически проект- Концепцията е изготвена от Холандската фирма “Тебодин”, проектирането от фирма “Кови”, с български изпълнетел “Мегалит” и “Енергопроект”-София.
Стойността на депото е около 10 милиона лева. 75% от сумата се отпуска по програма ИСПА, а 25% са национална финансиране.
Депото се състои от пет клетки, изградени със защитна геомембрана, система за усвояване на замърсените води и довеждането им до пречистветелната станция. При изграждането на депото е предвивидено саниране на сега действащото. Предвидено е в новото съоръжение до бъдат депонирани отпадъците на общината за 20 години напред.
Новото депо ще обслужва всички общини от пернишка област.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система