Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.02.2004 г.
Съдът върна Лозка Василева на пазара
Граждани срещу корупцията в Общината
МВР-операция по електромерите
Съдът върна Лозка Василева на пазара
Юлия КУЛИНСКА
   Инж. Лозка Василева е възстановена като управител на Общинското предприятие “Пазари”. С решението си N 938 от 28 февруари т.г. Пернишкият районен съд признава за незаконно уволнението й от бившия кмет на Община Перник инж.Андрей Андреев. Със Заповед N 32 от 30 януари т.г на кмета инж.Антоанета Георгиева г-жа Василева седна отново на шефското място.
Управителката на ОП”Пазари” беше дисциплинарно отстранена от работа на 4 юли 2003 година. Формалният повод за това беше писмо на бившия градоначалник, изпратено до нея на 20 март м. г., съгласно което тя е трябвало да извърши съкращения в повереното й предприятие още на 18 март, т. е. 2 дни преди да получи депешата. Съгласно Решение на Общинския съвет за намаляване на числения състав на предприятието г-жа Василева е започнала съкращенията, но е получила отказ от синдикалната организация в общинската структура и от Инспекцията по труда. Съгласно подписания Колективен трудов договор нарочените за освобождаване служители трябва да бъдат предупредени 3 месеца преди това. Лозка Василева се е съобразила с подписаните документи и не е изпълнила нареждането на бившия кмет.
Поради грешка на вещото лице съдът все още не се е произнесъл за обезщетението, което г-жа Василева трябва да получи. Сумата, която трябва да й изплати Община Перник е в размер на 6 брутни заплати или 3 400 лева плюс лихвите. Още 440 лева ще струват разходите за съда, които кметството трябва да се бръкне.
В момента в ОП”Пазари” работят 9 души. Преди уволнението на Лозка Василева личният състав беше 27 служители. Предприятието стопанисва стационарните магазини, пазара на ул.”Железничарска”, Мархито, масите в кв. “Твърди ливади”, лавките за промишлени стоки по ул.”В.Левски”, както и пазара в кв.”Пашов”. Независимо от това, че за него няма подписан акт 16, той е бил отдаден от предишното ръководство под наем, което е противозаконно.
Предстои да бъде извършена инвентаризация на пазарното имущество, за което вече има назначена комисия от кмета инж.Антоанета Георгиева. Предстои и финансова ревизия на предприятието. Радвам се, че Община Перник не обжалва решението на съда и с това спести доста пари на данъкоплатците, каза инж. Лозка Василева.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система