Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.02.2004 г.
Яз.”Студена” опасен за хората в Перник
Всяко време има своите певци и кумири
За храната
Яз.”Студена” опасен за хората в Перник
Юлия КУЛИНСКА
   Язовир “Студена” е най-рисковия обект на територията на Пернишка община, обявиха на заседание на Постоянната общинска комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи вчера. При скъсване или разрушаване на язовирната стена над 25 млн. кубически метра вода ще залеят територията на общината. Тогава би се образувал воден стълб, висок 4-5.5 метра. Това може да стане при земетресение или при директно скъсване на съоръжението.
Други потенциално опасни обекти са Месокомбината и Булгарплод, тъй като там се употребява амоняк. Той е токсичен и при изтичането си може да доведе до отравяне на много хора, а също и на околната среда. Пожароопасни са предприятията, които работят с токсични вещества или с такива, които при горене отделят отрови. Това са предимно шивалните, които в Перник вече са доста на брой. Те работят със синтетични тъкани, които са леснозапалими.
Община Перник се грижи за осигуряването на учениците и безработните с индивидуални средства за защита. При учащите се това е постигнато на 100 процента, а при хората без работа - 55 на сто. Работническите колективи са подсигурени на 87 процента с индивидуални защитни средства, и за това грижа имат ръководствота им. Противогазите се съхраняват в три складови помещения на територията на града - в гимназия “Христо Смирненски”, в Стоматологичния център и в 10 СОУ.При необходимост се изграждат планирани раздавателни пунктове, от където се получават индивидуалните средства за защита.
За колективна защита са изградени скривалища и противорадиационни укрития. Първият вид са общински и обектови. Те се намират в добро състояние. Проблемни са укритията, които се използват при ядрено заразяване. Те са разположени в жилищни сгради и частни домове. Около 70-75 на сто от тях са доведени до негодност. Разграбени са, откраднати са железните капаци и херметично затварящите се врати, които всъщност предпазват гражданите от ядрено замърсяване.
Постоянната комисия е изработила план за действия при кризисни ситуации. Той включва няколко раздела - при земетресения, при наводнения, при масови горски и полски пожари, при наводнения, при снегонавявания, обледяване и свлачища, при промишлени аварии, свързани с изтичане на токсични вещества, при радиационна авария и при терористични действия.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система