Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.03.2004 г.
Гладни шивачки от “Ел. Георгиева” се разбунтуваха навръх Осм
Нов минерален извор блика в Долни Раковец
Полицията провери питейни заведения и игрални клубове
Мъж с опасност за живота след пътна злополука
Гладни шивачки от “Ел. Георгиева” се разбунтуваха навръх Осм
Любомира ПЕЛОВА
   Шивачките от пернишката фирма “Елена Георгиева” вчера се разбунтуваха и отказаха да влязат в производствените халета. Причината за бунта, избухнал навръх женския празник - 8 март, са неплатените още от началото на 2004 година заработки. Трети месец вече жените /не/оцеляват със смехотворни аванси от по 20-30 лв. Според Антоанета Раденкова, председателка на КНСБ-структурата в шивашката фирма, шивачките изпълняват редовно нормите си и е несправедливо ръководството на дружеството да не плаща заработките им. 98 процента от персонала на предприятието е женски, не са една и две шивачките, с чиито заплати се издържат семейства с деца. Според синдикалистката, от борда на директорите не могат да кажат кога работничките ще си получат заплатите. Прокуристът на “Елена Георгиева” Нено Недялков също отказва да се ангажира с някакъв срок за изчистване на заработките.
Шивашкото предприятие е раздържавено през 1996 година по линията на касовата приватизация. Днес то е специализирано в производството на горно мъжко облекло. По 500 костюма могат да се изработват тук дневно. Фирмата има и собствена търговска марка - “Дифер”. Преди две години тук бяха ушити 3 200 смокинга за Бъкингамския дворец. Други 7 000 бройки бяха изработени за САЩ .
В края на миналата година, шивачките от фабрика “Елена Георгиева” пак протестираха заради нередовно изплащани заработки. Тогава бе създадена и синдикалната оранизация във фирмата.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система