Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.03.2002 г.
Делото за “Даниели” още в следствието
Черногорци впечатлени от пернишките учители
Кон предизвика кървава катастрофа
Срещат “Тежко машиностроене” и “Радомир Метали” заради тока
100 000 не стигат за почистването на общината
В Николаево пият вода само от една чешма
Делото за “Даниели” още в следствието
Зорница ПЕТРОВА
   Скандалното дело по повод неуспешните опити за продажба на металургичното оборудване “Даниели”, собственост на пернишкия завод “Камет”-ЕАД, все още е на фаза следствие.
Всички събрани данни по случая веднъж вече бяха предадени в прокуратурата, като заключението на следователя бе с мнение за повдигане на обвинение срещу виновни длъжностни лица, които съзнателно са сключили неизгодна сделка за продажба на металургичното оборудване, като от това е настъпила значителна вреда за “Камет”. Предварителното производство бе приключено срещу екс зам.-министър Марин Маринов. В законния едномесечен срок от Районна прокуратура Перник се произнесоха, че следва делото да бъде върнато отново в следствието за събирането на допълнителни доказателстав, с оглед привличането на още виновни лица като обвиняеми. До вчера материалите по случая не бяха изпратени в прокуратурата. С оглед запазването на следствената тайна всички останали подробности по хода на делото докато е в следствието не следва да бъдат оповестявани.
На този етап може само да се гадае, кои са лицата, които допълнително ще бъдат привлечени като обвиняеми. В заключението на следователя, когато делото първия път бе предадено в прокуратурата, бе записано, че сделката, станала повод за образуването му е била извършена през декември 1999 г. Според един от документите, с които “Съперник” разполага, по това време е проведено заседание на Съвета на директорите на “Камет”. В протокола от него е отразено, че след преговори с потенциални купувачи, цитирани в решение от протокола за допускане на преговори, на основание на двустранно подписани протоколи от проведените преговори между съвета на директорите и потенциалните купувачи, съветът е решил да определи за купувач на МО”Даниели” “Ферон Инвестмънт”-ООД гр.Дъблин, при следните условия: цена - 5 200 000 ДМ, срок на плащане: 10% авансово плащане по посочена банкова сметка в 45 дневен срок от сключване на договора за покупко-продажба и остатъка на шест равни вноски до 30 число на всеки месец.
Под текста на въпросния протокол са поставени подписите на членовете на съвета на директорите: Марияна Атанасова, Ненчо Георгиев и инж.Валери Лазаров.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система