Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.04.2004 г.
Перник с добри предпоставки за битова газификация
Последният екшън-герой
Испанци откриват шивалня в Брезник
Ламарина удари вентил на газостанция
Перник с добри предпоставки за битова газификация
Юлия КУЛИНСКА
   В Перник има изключително добри предпоставки за битова газификация, каза общинският съветник от Партия “Българска социалдемокрация” инж. Велко Горолов. Националната газопреносна система е с максимално налягане 55 bar. Тя представлява пръстен, преминаващ през Северна и Южна България. В района на София северният и южният полупръстени се съединяват и от мястото на съединяването им започва т. н. Софийски участък. Той е предназначен за газификацията на София с прилежащите населени места, Перник с Батановци и Радомир. От магистралния газопровод природният газ постъпва в разпределителните газопроводни мрежи на територията на населените места.
Развитата в близост да Перник и Батановци газопроводна мрежа се състои от магистрално газопроводно отклонение и газорегулаторна станция “Перник”. Това е крайната западна точка на Софийския участък, а по този начин е и крайната точка на Националната газопреносна система. Газорегулаторната станция “Перник” е с капацитет 200 000 куб. м/ч. Този капацитет е достатъчен за газификацията на Общините Перник с Батановци и Радомир. Газопроводната мрежа включва и отклонения до потребители на територията на трите населени места и съоръжения за регулиране и измерване разходите на природен газ.
Седем са предпоставките за битова газификация на Община Перник - технически, характерът на населеното място, наличието на свободни пазарни сегменти, премахването на субсидиите в енергетиката, предимствата на природния газ пред другите енергоносители, висококвалифицирана работна сила и научно-техническия и производствен потенциал, каза инж. Горолов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система