Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.04.2004 г.
Неизправен бойлер унищожи шест апартамента в Тева
Дипломатка побърка пернишките служители на КАТ
Терор по нашенски
Млади социалисти се жалват за конференцията
Неизправен бойлер унищожи шест апартамента в Тева
Ели СТОИЧКОВА
   Неизправен бойлер се взриви и разруши двата последни етажа на бл. 92 в пернишкия жилищен квартал Тева. Една от панелите на апартамента, в който е възникнала експлозията, е паднала на площадката пред сградата и там се раздробила на парчета. Цяло чудо е, че при инцидента няма жертви и пострадали.
Страшен тътен се чул малко преди 18 часа в съботната вечер. Някои от свидетелите оприличават звука на гърмеж от оръдие, според други било още по-силно. Намиращите се наблизо хора обаче се вцепенили от ужас, когато видели как една от стените на 8-ия етаж в блока пада на асфалта пред сградата. Няколко минути след първоначалния стрес хората позвънили в полицията и в Бърза помощ. Органите на реда се отзовали веднага.
Първоначалните подозрения били, че на площадката пред жилището е била поставена мощна бомба. Зяпачи даже пуснали слух, че в съседния апартамент живее известен международен престъпник. Слуховете се подсилили и от факта, че около мястото на инцидента започнали да се навъртат лъскави мерцедеси. Елегантните безнесмени обаче си тръгнали веднага щом разбрали, че става въпрос за битов инцидент.
Според съседи апартаментът е собственост на младо семейство с двегодишно дете. Те закупили жилището миналата година и направили основен ремонт. Хората твърдят, че жената и детето отсъствали от града. Същия ден у дома си бил само съпругът, който включил бойлера и излязъл по работа. Най-вероятно е имало повреда в защитата на уреда и релето не е могло да изключи, смятат специалистите. Според тях при повреда парата разцепва казана на бойлера и се стига до експлозия, по-страшна и от бомба, като може да се стигне и до жертви.
Разрушеният апартамент се намира в средата на осмия етаж на бл. 92. Негодни са обаче и останалите две жилища на етажа, както и тези на седмия етаж. Деформирани са панелите в пострадалите домове, избити са външните и вътрешните врати, както и прозорците на стълбището. Веднага след инцидента мястото е било отцепено от екипи на полицията и на пожарната. Служители на РДВР – Перник са бдяли около пострадалия блок през цялата нощ. Те ще охраняват докато не бъдат отремонтирани вратите на апартаментите, за да могат собствениците да заключат жилищата си. Мястото беше посетено и от кмета на Перник Антоанета Георгиева, директора на Дирекция “Гражданска защита” Георги Кюркчиев и главния инжинер на “ВиК” – Перник Камен Каменов. Водата в цялата сграда била спряна, тъй като е повредена водопроводната система. Взето е решение да бъдат евакуирани жителите на разрушените апартаменти, докато сградата бъде укрепена. Засегнати са четири семейства, тъй като в два от апартаментите не живее никой. Две от другите семейства са преспали при роднини. Друго семейство, което е с две деца, но нямало къде да отиде, е било настанено в хотел “Зора”. Собственикът на пострадалата гарсониера е отишъл на село. За извършването на ремонтната дейност ще бъдат поискани средства от Националната комисия по бедствия, аварии и катастрофи, каза кметът Антоанета Георгиева. Засега експертите смятат, че жилищата от шестия етаж надолу са годни за обитаване и няма опасност за техните собственици. При огледа станало ясно, че едната от двете покривни панели на сградата също е избита и от тавана вали дъжд в апартаментите.
Вчера е проведено спешно заседание на Комисията по бедствия, аварии и катастрофи с участието на “Гражданска защита”, “ВиК”, “Електроснабдяване”, РДВР и общинската администрация. Вече са предприети действия за укрепване на сградата. Вчера са пуснати тока и водата до 7 етаж включително. Днес се очаква кметът г-жа Георгиева да издаде заповед за установяване размера на нанесените щети.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система