Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.05.2004 г.
Кметове прекалили с телефоните
Левите готвят тържества за Девети май
Два проекта готови да стартират в Кладница
Двойно повече пипнали шарка миналата седмица
Кметове прекалили с телефоните
Юлия КУЛИНСКА
   До 10 май, понеделник, всички кметове на населени места трябва да представят в Общината справка за изразходваните през първото тримесечие на тази година средства, каза началникът на Отдел “Финанси” Кирил Киров на среща с местните управници вчера. В тях трябва да бъдат посочени сумите, разплатени за ток, вода, отопление, заплати. Анализът на разходите на Общината през първите три месеца на новата година показа, че в някои от кметствата сумите, платени за стационарните телефони са надути недопустимо много. Въпреки че всички местни управници разполагат с GSM-и, които имат лимит, парите за телефонни разходи са скочили двойно, а на места и тройно. Не е нормално те да са от по 200-300 лева на месец. Трябва да се спазва строга финансова дисциплина, тъй като ритмичността на приходите от данъци и такси ще намалява оттук нататък и да не се окаже, че в един момент по средата на годината бюджетът за издръжка на селата е изчерпан, каза Кирил Киров.
При мен идват хора от селото, тъй като пощата работи само по 2-3 часа на ден, а единствено в кметството има телефон. На това се дължи високата сума по сметката, която платихме. Например от началото на годината досега в селото са починали 12 човека и се наложи техните близки да ползват телефона на кметството. Бих желал съдействието на Общината да се постави поне една телефонна кабина, от която хората да звънят при нужда, оплака се кметът на Богданов дол Божидар Евстатиев.
Проблемът стои и пред другите кметства, на в Кладница и в Драгичево кметовете са пуснали заповед, с която е определен лимит на всеки един телефонен пост. При превишаването му съответните служители заплащат разликата от джоба си. Пари оставят и всички други, които не ползват служебно телефона.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система