Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.06.2004 г.
Референдум за Минната дирекция ще искат червените?
Поскъпват В и К-услугите в Радомир
2,5 години условно за шофьор,премазал 19-годишен младеж
Купувачът на открития въгледобив ще поеме пасивите и активит
Референдум за Минната дирекция ще искат червените?
Юлия КУЛИНСКА
   Като изключително неприемлив оцени начина, по който ще бъде приватизирана “Мини открит въгледобив” АД чрез фондовата борса ръководството на пернишката общинска организация на БСП на пресконференция вчера. Червените са притеснени за съдбата на работниците и служителите на дружеството, които в момента наброяват 1 700 души.
Ще настояваме при подписването на концесионния договор с новия собственик да бъдат запазени придобивките на хората, които работят там, да има яснота за броя на работните места, както и проблемите, свързани с екологията. Общинските съветници от БСП и коалиционните им партньори още утре ще започнат подписка Минната дирекция да бъде извадена от активите на “Мини открит въгледобив” и да бъде предоставена за стопанисване от Община Перник. Такова решение единодушно взеха на предишна сесия общинските съветници. За това пое анагажимент да лобира пред правителството народният представител Явор Милушев, както и областният управител Димитър Колев.
Ако подписката получи по-голяма представителност, ще поискаме и референдум за съдбата на Минната дирекция и сме убедени, че перничани ще ни подкрепят, каза председателят на ОбС на БСП инж. Ненко Темелков. Цената, която е обявена за продажбата на акциите на миннодобивното дружеството е около 4 млн. лева, която според нас е изключително ниска. Само Минната дирекция може да бъде продадена на тази цена. Мината в Перник винаги е била държавна през 100-годишната си история. Тя винаги е била субсидирана от държавата и за нас е неприемливо това, което става сега. Но основния въпрос е да запазим Минната дирекция, която е паметник на културата за перничани и ще направим всичко възможно това да стане, обясни инж. Темелков.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система