Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 24.06.2004 г.
Детското селище в Дрен празнува с министър Христова
Явор Милушев: Идеята за турски паметник е безумие!
Бивш охранител отива в затвора за убийство
Детското селище в Дрен празнува с министър Христова
Юлия КУЛИНСКА
   Министърът на труда и социалната политика Христина Христова беше гост вчера на децата и колектива на “SOS” детско селище в село Дрен. 23 юни е рожденната дата на Херман Гмайнер, който е основоположник на SOS идеята и е Международен ден на детските селища. Празникът се отбелязва в 132 страни от цял свят, сред които и България. В нашата страна този ден се отбелязва за 10-та година, тъй като през 1994 година у нас беше открито първото “SOS” детско селище в Трявна. Общият брой на децата, които живеят в селищата в Дрен, в Трявна и в двете младежки общежития в София и Велико Търново е 185.
Гости на тържеството бяха народният представител Явор Милушев, областният управител Димитър Колев, Николай Николов, съветник на Президента на Република България по социалните въпроси, зам.-кметът на Община Радомир Василка Стоилова и кметът на Дрен Цветан Азманов.
75 деца живеят в “SOS” детско селище в радомирското село и 10 деца в “SOS” младежко общежитие в София. Те са бивши възпитаници на селището в Дрен и също присъстваха на празника. В 13 семейни къщи живеят малчуганите там, за които се грижат и толкова “SOS” майки.
Тържеството беше открито от директора на детското селище Елисеев.
Прекланям се пред всички, които са прегърнали SOS идеята, и които днес празнуват заедно с нашите деца. Те се отглеждат и възпитават в прекрасни условия, получават любов и майчина ласка. Всичко това, което правим, е в името на децата, които са нашето утре. Нека отключим онова, което носим в сърцата си. Защото само така можем да вървим напред и да помним една простичка фраза на Херман Гмайнер: “Лесно се прави добро, когато всички помагат!”, каза Георги Коларов, член на Управителния съвет на детски селища “SOS”.
Ние трябва да чувстваме огромна радост и удовлетвореност, огромна признателност от това, което са направили за децата хората преди 55 години и са ни показали какво значи в едно общество да има взаимна чувствителност, взаимна подкрепа и взаимопомощ. Ние трябва да стигнем до сърцето на всяко дете. Прекланям се пред това, което правят хората в “SOS” , пред професионализма им, за тяхната всеотдаденост за здравето и благополучието на децата. Като представител на правителството и на държавата се чувствам длъжна на детските селища и ние заедно с техните изключителни ръководители търсим начин за всяка по-сериозна подкрепа-обществена и финансова, от страна на държавата и аз съм убедена, че в много скоро ще намерим доброто решение, каза в приветствието си министър Христина Христова.
Към децата от детското селище в Дрен и към техните майки
ръководители се обърна народният представител от Пернишки избирателен район Явор Милушев.
Винаги, когато говорим за децата, ние обикновено казваме това, което си представяме, че трябва да направим и забравяме реалностите и какви са нашите лични възможности. “SOS” идеята дава възможност на децата, които са изолирани от социалния живот и нямат възможност да изявят своя талант, да живеят в нормални условия, да бъдат възпитавани, да проявят своите способности и да бъдат стимулирани за това. Детското селище в Дрен е ярък пример за това, подчерта в приветствието си Явор Милушев.
Поздравителен адрес до директора, децата и техните майки от кмета на Радомир инж. Златко Стойчев прочете зам.-кметът Василка Стоилова.
Николай Марков от Детския парламент прочете обръщение на децата към майките, които се грижат за тях в Дрен.
“Вие ни научихте да обичаме и да бъдем обичани! Никой по добре от вас, нашите “SOS” майки не знае по-дборе какво е да обичаш чужди деца. За това за нас вие сте пример за това, какво е да си герой! За нас герои сте всички вие и ние ви благодарим от сърце”, се казва в него.
Малчуганите пяха, рецитираха, танцуваха и се веселиха от сърце. Заедно с тях се усмихваше и слънцето, пееха и птиците, сияеше и небето...Защото едва ли има нещо по-красиво на този свят от детската усмивка и щастливия поглед. А малчуганите от Дрен наистина сияеха.
За тяхната усмивка допринесоха и многото подаръци. Министър Христина Христова ги зарадва със спортни пособия. Сладолед и лакомства дариха много фирми. Една от тях беше на общинския съветник инж. Стоил Стоилов, който вече 10 години дарява на децата от Дрен по няколко пъти в годината от студената сладост. Още много други фирми помогнаха за доброто настроение на празника - “Ивис”, ЕТ “Станой Искренов” , ЕТ”Мони”, Ледена къща “Джимис”, Минерална вода “Горна баня” , фирма “Кедона”, издателствата “Просвета” и “Анубис”, фирма “Инко” и много други.
Празникът продължи до късно вечерта с песни и танци, с много лакомства, цветни балони и ...много усмивки.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система