Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.04.2002 г.
Мината и Рударци се карат за водата
Скандал тресе радомирския мини-парламент
“Жени в бизнеса” стартираха с проекти
Четирима нарушили правата на крадец
Пробни матури по български през май
Мината и Рударци се карат за водата
Яна ТОДОРОВА
   Ръководителите на “Мини - Перник” в ликвидация П. Котов и Ил. Георгиев заплашиха кмета на Рударци, че ще спрат минералната вода в селото, ако не получат сумата от 9 427,51 лева. Двамата са изпратили уведомително писмо до кмета на Рударци Симеон Павлов, в което се казва, че средствата са заради разхода на електрическа енергия, направена от водокачващата помпа. Задлъжението е натрупано в периода от 1.07.2000 г. до 2.02.2002 г. През това време консуматорите са били различни, но сред тях са общинската станция и кметство Рударци.
“До 31 март 2002 г. преведете дължимата сума или предложете варианти за разрешаване на възникналите парични взаимоотношения или ще бъдем принудени да прекъснем водата към кметството и към станцията” - пише в писмото.
Пращал съм много писма до ръководството на Мината за регулиране именно на тези проблеми, но отговор няма и досега, каза кметът Симеон Павлов. Така според него възниква въпросът от страна на кого няма желание за разрешаване на проблемът. От друга страна минералната вода е изключително държавна собственост. Според г-н Павлов от Мината нямат нито разрешително за ползването й съгласно Закона за водите, нито концесионен договор, нито пък могат да покажат документи, доказващи заплащането на консумирана минерална вода от страна на Мини - Перник. Всички тези документи са били изискани от Мини - Перник от кмета Павлов. Ако предприятието не покаже тези дкументи, той ще сезира по-висестоящите инстанции.
Подобни мерки биха ощетили местните хора, смята г-н Павлов. В селото по домовете тече витошка вода, затова хората пълнят минерална от чешмите на центъра. Пред тях с туби, шишета и дамаджани се редят и жители на Перник и дори столицата. Затова пресъхването на чешмите ще лиши хората от минералния извор. Няма да допусна представители на въгледобивното предприятие да сторят това. Ако се наложи, ще им попреча с общинска полиция, каза още кметът С. Павлов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система