Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.10.2004 г.
Единадесетокласник убит от съученик с невиждан садизъм
Въоръжен маскиран обра оборота от бензиностанция
ВАС пусна обществената поръчка за сметосъбиране
Само един се яви на търга на “Топлофикация”
Единадесетокласник убит от съученик с невиждан садизъм
Ели СТОИЧКОВА
   17-годишно момче беше жестоко убито от свой съученик в пернишкия квартал Изток. Трупът на жертвата е транжиран, част от органите са били прибрани в хладилник, а останалите са били заровени в гората над стадион “Металург”, съобщи вчера главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов. В ареста са непълнолетният убиец и негов съучастник - 20-годишен войник от Перник на име Станислав. Проверява се съпричастността към случая и на други лица, каза окръжният прокурор Радка Петрова.
16-годишният Кристиян Петров поканил в неделя своя съученик Кристин Иванов да играят карти в апартамента на бабата на Кристиян на ул. “Благой Гебрев” в квартал Изток. Същата вечер Кристин не се прибрал. Разтревожените му родители го чакали цялата нощ, а на следващия ден съобщили за изчезването му в дежурната част на Второ Районно полицейско управление. Към 17 часа в понеделник директорът на РДВР - Перник полк. Иван Джегалски разпоредил да започне издирване. Мероприятията на пернишките полицаи са съгласувани с главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Взето било решение проверката да започне от най-близкото обкръжение на изчезналото момче. Първият набелязан за обиск апартамент бил този на бабата на Кристиян. Там служителите на реда са открили неопровержими улики за убийството на 17-годишния Кристин. В пликове в хладилника били подредени част от вътрешностите на изчезналия. При експертизата станало ясно, че това са белите и черния дроб. Първоначално Кристиян се държал хладнокръвно пред органите на реда, но по-късно признал за извършеното деяние и завел полицаите до мястото, където бил заровен трупът на момчето - горичката над стадион “Металург”. Гледката след изравянето била покъртителна - месото било отделено от костите, трупът е бил разчленен, отделена била и главата. Транжирането било извършено с трион и брадва. Криминалистите споделиха, че за първи път се сблъскват с подобна жестокост.
Малко по-късно е бил задържан и съучастникът на Кристиян - Станислав. 20-годишният младеж отбивал в момента военната си служба. На двамата е определена мярка “задържане под стража” за 72 часа. Тя ще бъде променена в постоянна марка за неотклонение. По време на претърсването в апартамента на ул. “Благой Гебрев” е имало и пълнолетни лица. Започнал е разпит на възрастните. Предстои да бъде изяснена тяхната съпричастност към изключително тежкото криминално деяние. Засега няма данни те да са участвали в убийството, не е изключено обаче да са се опитали да прикрият част от уликите. Към 14 часа вчера следователят е уведомил родителите на убитото момче.
По случя е образувано следствено дело. Определена е оператовно-следствена група, в чийто състав влиза зам. - директорът на Окръжната следствена служба Николай Миланов, дежурният следовател Иванов и други. Разследването се води под наблюдението на окръжния прокурор Радка Петрова. Г-жа Петрова благодари вчера на местните полицаи за добре свършената работа. Тя подчерта, че за сетен път е показано изключително добро взаимодействие между полиция, съд и прокуратура в Перник.
Данните бяха изнесени на пресконференция вчера, в която участваха ген. Бойко Борисов, окръжният прокурор Радка Петрова, директорът на РДВР полк. Джегалски, началникът на ОСС Юлиян Димитров. Всички бяха категорични, че става въпрос за извършено по изключително жесток начин убийство. Те съобщиха, че младежите са единадесетокласници, но отказаха да уточнят от кое пернишко училище са. По неофициални данни те са възпитаници на Професионалната гимназия “Юрий Гагарин”. Засега не е ясен и мотивът за жестокото убийство. Работи се за изясняване на подбудите. Пред БНР министър Петканов обяви вчера, че органите на реда имат подозрения за мотива, но те все още са в процес на уточнение. Странното обстоятелство, че части от трупа са намерени на съхранение в хладилника,кара следователите да търсят по-сериозни мотиви за садистичното посегателство.
Нощта в понеделник срещу вторник бе определена като кошмарна от ген. Бойко Борисов. Той сподели, че същата нощ в района на Перник са били извършвани заградителни мероприятия за залавянето на младеж от столицата, който с четири куршума убил баща си. Предполага се, че младежът се крие в Пернишко, където имал вуйчо.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система