Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.10.2004 г.
А.Георгиева: Не участвам в игри и акции срещу “Комуналстрой”
Започват втората част на “Търговска”
Тази година Радомир ще остане без почетни граждани
Кристиян мълчи на разпитите, влиза за месец в психиатрия
Хванаха двама с марихуана
А.Георгиева: Не участвам в игри и акции срещу “Комуналстрой”
Любомира ПЕЛОВА
   Състоянието на “Комуналстрой” и готовността на Община Перник за посрещане на първия сняг бе темата на специалната пресконференция, която дадоха съвместно в края на миналата седмица кметът инж.Антоанета Георгиева и ВрИД зам.кметът Любомир Тасев.
Ясно и категорично искам да изясня позицията на Общината по повод твърденията на управителя на фирмата инж.Цветан Андронов, че общинската управа едва ли не умишлено, заради смяната на управителя, а не защото няма възможност, държи във финансов шах 100-процента общинското дружество, с което има сключен договор и за целогодишна поддръжка на чистота на града, заяви инж.Георгиева.
В началото на финансовата 2004 година “Комуналстрой” наистина беше с много финансови задължения. Новото тогава общинско ръководство, заедно с вече ексуправителя инж.Калин Рангелов разработи специален план, за да се помогне на дружеството да излезе от кризата и да започне да се стабилизира. Официалните счетоводни документи говорят ясно, че Община Перник е била един добронамерен платец, въпреки огромния финансов дефицит. Цифрите са категорични - за цялата 2003 година бившата управа е превела 989 000 лв. за извършени по договора дейности. Към 30 септември тогава тази стойност е била 746 000 лв.
В края на деветте месеца на 2004 година от Община Перник на “Комуналстрой” са преведени 1 273 3317 лв. - 525 700 лв. повече в сравнение със същия перод на миналата година. В сравнение пък с цялата 2003 година дружеството е получило сега само до края на септември 284 000 лв. повече.
“Комуналстрой” е търговско дружество с много дългове и към доставчици, и към НОИ, и за ДДС. Те обаче са трупани основно по време на мандата на предишната кметска управа. Невъзможно е сега ние да изчистим 100 процента тези боорчове, заяви кметът Антоанета Георгиева. Не могат да се отричат усилията, положени да се помогне сега фирмата да се стабилизира. От началото на октомври сме превели 60 000 лв. Търговските дружества са самостоятелни обекти в правния мир и би следвало в своите дейности да разчитат и на допълнителни приходи, а не само от дейности, възлагани от общината. Забавянето със заплатите и авансите в края на септември и началото на октомври е проблем за цялата бюджетна сфера . Но ние гворим за забава само през последните двадесетина дни за разлика от 2003.
Най-интересното е, че хора, които са имали отношение в предишния управленски екип към формирането на огромния дефицит от около 11 милиона лв., днес от другата страна на бариерата развиват тезата, че общината се управлява зле. Защото г-н Андронов, като зам.-кмет през 2003 година, е можел да настоява за по-редовни плащания на “Комуналстрой” , за да не се жали днес като управител и да защитава една друга теза, заяви още инж.Георгиева.
На работещите от фирмата и най-вече на ромския обществен съвет “Купате” искам да кажа категорично, че аз като кмет на община Перник не участвам в игри и наказателни акции срещу това дружество и не приемам да бъда вкарвана в схемата, която те наричат “нечисто противопоставяне на местните политически сили”.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система