Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.01.2005 г.
Домашните любимци с идентификационни медальони
Ники Пора - под домашен арест
Назрява конфликт между мед.сестри и санитарки
Започнаха да издават лицензи за алкохол и цигари
Домашните любимци с идентификационни медальони
Юлия КУЛИНСКА
   Всички кучета, за които собствениците са платили такса, ще получат индентификационен медальон. Той съдържа код по ЕКТТЕ на населеното място и индивидуалния номер на животното. В Община Перник вече има получени 150 медальона. Първите 100 от тях ще бъдат предоставени на собствениците на домашни любимци в града, а останалите ще се ползват в кв. Изток. Всички кметове на населени места в общината трябва да изготвят списък с броя на кучетата, за да могат да получат съответните медальони. На традиционната среща с кмета инж. Антоанета Георгиева вчера те получиха печатите, които ще се поставят във ветеринарно-медицинския картон на животното. Действията на кметската управа са в изпълнение на Наредбата за регистрация, стопанисване и контрол на кучетата на територията на Община Перник, приета от минипарламента през месец юни м. г. Съгласно документа за да бъде извършена административната регистрацията на домашните любимци, собствениците им трябва да представят в кметствата паспорт на животното, документ за платена такса по Закона за общинските бюджети, лична карта на собственика, а за юридически лица-решение за регистрация на фирмата. На базата на представените документи се извършва вписване в специален регистър, който съдържа името на собственика, лични данни за кучето-пол, порода, възраст, отличителни белези, цел на ползване, постоянно местоживеене. Регистрацията е пожизнена, а при смърт, смяна на собственика или адреса се извършва актуализация в регистъра в срок до 1 месец от настъпването на обстоятелствата.
Кучетата без идентификационен медальон ще се смятат за бездомни и ще бъдат третирани съгласно записаното в Наредбата. Цената на таксата е 10 лева за града и 3 лева за селата, а тази на медальона е 6 лева. Жителите на Перник могат да получат индивидуалния номер на домашния си любимец и отличителния му знак в сграда на Общината или в кметство Изток.
На местата, забранени в Наредбата за разходка на кучетата ще бъдат поставени забранителни табели, а на разрешените за тази цел-отличителни надписи. При установяване на нарушения глобата е 50 лeва, а при повторно нарушение - 200 лева. Местата, на които може да се извеждат домашните любимци без нашийник и повод са Перник-център, кв. Драгановец-Западен парк, кв. Димова махала, кв. Хумни дол, кв. Рудничар-над професионалната Гимназия “Ю.Гагарин”, кв. Мошино-парк “Урса”, кв. Тева-около помпената станция, кв. Изток- Ладовица, кв. Проучване, Клепало I и II-под “Максим табан”, кв. Могиличе, кв. Ралица-под ски пистата.
Община Перник подготвя процедура за възлагане на обществена поръчка за сключване на договор с лице или фирма, която да се занимава с ограничаване на популацията на кучетата.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система