Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.04.2002 г.
Нищят три версии за взривения мерцедес
Чумата затвори пазара за свине
Калпава работа
100-годишен обор се срути и погуби жена
Нищят три версии за взривения мерцедес
   Три версии нищят органите на реда във връзка с поставеното в четвъртък взривно усторйство в центъра на Перник. Това събощи началникът на Регионално звено “Борба с организираната престъпност” майор Кирил Стоилов. В полицията вече имат данни за евентуалните извършители, а по случая работят различни служби на Регионалната дирекция на вътрешните работи. Надяваме се в близко време да имаме резултати, каза още майор Стоилов.
Назначената експертиза ще даде точни данни за вида на взрива през тази седмица. Засега не е ясен неговият вид. Знае се само, че става въпрос за самоделка, която не е имала големи разрушителни способности и която не се използва за нужите на армията. До 18 часа в четвъртък служители от ДОТИ - София са работили на пернишка територия по установяването вида на адската машина.
Начинът и мястото на поставения взрив - на оживено място и в оживено време, го характеризира като деяние с голяма степен на обществена опасност, тъй като са могли да пострадат много хора, каза началникът на Първо РПУ капитан Григор Терзийски.
Самоделното взривно устройство избухна в четвъртък пред жилищна кооперация на ул. “Бенковска” 11 в центъра на Перник. То беше заложено под предния десен капак на лек автомобил “Мерцедес 250” с държавен контролен номер РК 18 50 АА. Возилото е собственост на Мирослав Станков Марков, който е криминално проявен и осъждан за криминални прояви, каза майор Кирил Стоилов. Марков се занимава с изкупуването на скрап.
Бомбата нанесе само материални щети, а намиращите се в близост граждани по това време се отърваха само с уплаха. Цяло щастие е, че няма жертви и пострадали, тъй взривът избухна пет минути преди 13 часа на една от най-оживените пресечки в центъра на Перник. Това дава основание на полицията да смята, че става въпрос за показност или за сплашване.
Свидетели на инцидента споделиха, че малко преди гърмежа колата била паркирана от съпругата на Мирослав - Калина. С нея пътувало и дете.
Не можем да кажем кога точно е сложен взрива - преди жената и детето да се качат в автомобила или след като колата вече е била паркирана, уведомиха още от полицията.
Това е деветата бомба, която избухма в Перник в продължение на малко повече от половин година. Само в един от другите случаи адската машина беше поставена под лек автомобил. Всички те обаче станаха през тъмната част на деня.
Все още не можем да правим предположения, че става въпрос за едно и също лице или една и съща група, каза още майор Кирил Стоилов. На пресконференцията в петък присъстваха още началникът на Регионално звено “Полиция” Георги Стоянов, началникът на служба “Сигурност” Иван Джегалски и началникът на Първо РПУ капитан Григор Терзийски.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система