Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 24.01.2005 г.
С традиционен ритуал посрещнаха Бабинден акушерите
В Община Перник не се краде
Станишев даде рамо на Ив. Владимиров
З. Асенова прие гръцка културна делегация
С традиционен ритуал посрещнаха Бабинден акушерите
Ели СТОИЧКОВА
   С традиционен ритуал акушерите, гинеколозите и микропедиатрите отбелязаха професионалния си празник - 21 януари. Във фоайето на Акушеро-гинекологичното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение “Рахила Ангелова” посрещнаха скъпи гости - малчуганите от детската градина при читалище “Елин Пелин” в Перник. Много им се радваме, защото болшинството от тях са родени при нас, твърдят медиците. Децата пък от своя страна поздравиха домакините с песни и стихотворения и им пожелаха повече радост през настоящата година.
Пожелавам много здраве и да имаме сили все така да вършим нашата работа успешно. Честит празник, пожела на колегите си началникът на отделението д-р Емил Милачков. След това той си изми ритуално ръцете, за да тръгне на чисто годината, а после разчупи питката с мед с думите: Отколкото зърна е направена тази погача, толкова деца да се родят през годината. Той подчерта, че през тази година питката е доста по-голяма от друг път с надеждата да има повече деца. След това всички от екипа си отчупиха по залче от погачата и го потопиха в купичката с меда. Медиците се похвалиха и с бебе, което близо два месеца е изкарало в кувиоз. Момиченцето се родило с тегло 1300 грама, но благодарение на грижите на лекарите и сестрите от Неонаталното отделение е достигнало тегло от 1500 грама и вече няма нужда от кувиоз.
565 бебета са родени в местната болница през миналата година. От началото на тази година на бял свят в отделението са дошли 26 деца, само в денонощието преди празника са се родили 5 бебета. Най-доброто е, че от шест години в нашата болница няма смъртен случай на родилка. За първи път от 20 години насам абортите са по-малко от ражданията. През изтеклата година, която беше много успешна за нас, не сме допуснали нито едно неблагополучие, напротив, имаме изключителен успех - спасяването на родилка с амиотична емболия, каза началникът на отделението д-р Емил Милачков. Това е един връх в нашия професионализъм, отчитат успехите от отделението.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система