Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.02.2005 г.
Разстрелът е “мокра поръчка”, килърът познавал жертвата си
Червените искат експертно правителство, ако вотът мине
Седмица грипна ваканция за школата в Перник
Разстрелът е “мокра поръчка”, килърът познавал жертвата си
Любомира ПЕЛОВА
   Убийството на 26-годишния Тодор Петров Лазаров-единствен син на собственика на пернишката погребална агенция “Гея” Петър Мицов, е извършено изключително хладнокръвно и професионално, съобщи вчера директорът на Областната следствена служба Юлиян Димитров. Събраните до момента данни говорят категорично за поръчково убийство, заяви шефът на следствието. Четирима са вече следователите, които съвместно с представители на всички оперативни служби в РДВР работят денонощно по разстрела на Лазаров.
Изяснена е в общи линии и хронологията на събитията. Първият сигнал в дежурната част на РДВР е подаден в неделя, около 5 часа сутринта от гражданин, който съобщил, че на стълбищната площадка на 6-тия етаж в бл.15 на бул.”Кракра” има труп на мъж. Двама следователи заминават на място да извършат огледа. Към 9,30 ч групата е подсилена с още двама.
Констатирано било, че трупът е на Тодор. Той бил покосен пред входа на собственото си жилище с два куршума. Изстрелите са били почти от упор, зад дясното ухо. Смъртта е настъпила моментално. Куршумите са останали в главата на жертвата. Изключително професионално извършеният разстрел, по първоначални данни е направен най-вероятно с 9-милиметров пистолет “Макаров” или друг модел, който използва куршуми със същия калибър. Следствието ще изяснява дали убиецът или убийците са се качили заедно с 26-годишния мъж или са го причаквали пред входа на жилището му. Засега е уточнено, че Тодор се е прибрал в интервала между 22,15 и 23 ч, когато е настъпила и смъртта, според данните от аутопсията. Съпругата и едногодишното момченце на Петров не са били в апартамента в неделя вечерта. Няма свидетели на показното убийство, засега следователите не разполагат и с кой знае колко много доказателствен материал. Това обуславя и множеството версии, по които работи групата следователи и полицаи, поясни директорът на Областното следствие. Юлиян Димитров отказа да конкретизира, която и да било от тях, но е категоричен - действано е изключително професионално по мнението на специалистите, които са извършили огледите на място и в апартамента. Засега заподозрени няма, разследването за убийството на този етап се води срещу неизвестен извършител. Предстои да бъде изяснено и дали пък убиецът не е бил познат на Тодор и не се е качил заедно с него в жилищната кооперация в самия център на Перник, чийто вход се заключва. Според Димитров обаче за един изпълнител на мокра поръчка не е никакъв проблем да си направи ключ от вратата на блока и не се изключва възможността убиецът да е причаквал жертвата си вътре във входа. Бил е обаче професионалист-изчакал е Тодор да извади ключовете за жилището, намерени от следователите непосредствено до трупа и докато вниманието на жертвата е било съсредоточено върху тях, е произвел изстрелите. Тепърва ще се изяснява и дали пистолетът, с който е разстрелян Петров, не е бил със заглушител, тъй като никой от съседите не е съобщил за чут изстрел. Съседка на семейството на убития, което от около две години живее в блока, е чула само тряскането на затворената врата на асансьора късно вечерта в събота.
Вчера са назначени няколко балистични и съдебно-медицински експертизи, резултатите от които могат да хвърлят повече светлина върху демонстративния, показен разстрел.
Според следователите толкова нагло убийство в Перник не е извършвано от 1993 година насам. Тогава по аналогичен начин бе разстрелян пред жилището му пернишкият бизнесмен Георги Георгиев -Бучинеца.
Директорът на Областната следствена служба Юлиян Димитров уточни, че засега не разполага с подробни данни за криминалното досие на 26-годишния Тодор Петров. Знае се, че срещу него е имало следствено дело за шофиране в нетрезво състояние в Перник и за изнудване в столицата.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система