Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.02.2005 г.
Експулсираха дивотинския наркобос Куйович в Сърбия
Безплатни закуски за децата от първи до четвърти клас
Само един родител подканвал детето си да проси
Експулсираха дивотинския наркобос Куйович в Сърбия
Любомира ПЕЛОВА
   Вчера след обяд от пределите на България бе експулсиран 35-годишният сръбски гражданин Будимир Куйович, когото Главният секретар на Вътрешното министерство генерал-лейтенант Бойко Борисов определи като наследник на Фатик.
Куйович години наред живя в пернишкото село Дивотино и имаше там официален бизнес с производството на тоалетна хартия и търговия със стари автомобили.
Генерал Борисов се закани да прогони сърбина като заплаха за националната сигурност още в последните дни на миналата година, когато след акция на НС БОП в Бургас бе разбит канал за трафик на кокаин. Над половин милион лева бе стойността на заловената тогава дрога.
За никого не беше тайна, че Будимир Куйович бе и тарторът на групата, произвеждала синтетични наркотици в Пернишко. Акцията по разбиването й бе проведена през май 2002 година. Тогава бе разкрита лабораторията за производство на амфетамини в село Люлин. Антимафиотите иззеха 47 кг готови таблетки, прекурсори, части от “разфасованата” работилница за синтетична дрога.
Следственото дело се водеше срещу трима заподозрени - Ангел Ангелов, Светослав Иванов и Будимир Куйович. В хода на досъдебното производство обаче срещу сърбина на можаха да бъдат събрани достатъчно доказателства, за да бъде изправен той пред Темида и Будимир остана само свидетел по процеса срещу Ангелов и Иванов. Дори по време на съдебното производство свидетелите се страхуваха да кажат истинината заради отправени предупреждения и заплахи за физическа разправа както с тях, така и с членове на семействата им.
Междувременно обаче, докато Ангел и Светлин търкаха наровете в следствения арест, Будимир се “покри” и бе обявен за национално издирване. Като свидетел в съдебната зала се появи едва когато стана ясно, че няма опасност някой от обвиняемите и свидетелите по процеса да проговори и да застраши свободата му.
Така двамата перничани в края на 2003 година получиха ефективни присъди от по осем години лишаване от свобода. Наложени им бяха и най-тежките финансови санкции, предвидени в НК -глоби в размер на 100 000 лв за всеки от тях. През април 2004 година софийският апелативен съд намали наказанието, отредено от Пернишкия окръжен съд на 6 години затвор, отмени и глобите за двамата.
През последните две години Будимир Куйович живееше в морския град на семейни начала с бургазлийката Невена Стойчева. Тя има незаконен син от Фатик. Край черноморския бряг сърбинът прехвърли производството и търговията със синтетична дрога, пое и трафика с кокаин.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система