Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.02.2005 г.
Златко Стойчев се връща триумфално в кметския кабинет
Ученици от Езиковата гимназия гостуват на президента днес
132-годишнината от гибелта на Апостола почетоха перничани
Златко Стойчев се връща триумфално в кметския кабинет
Любомира ПЕЛОВА
   В кабинета на градоначалника в Радомир отново влиза касираният през август м.г. инж.Златко Стойчев, който точно в деня на обесването на Апостола на свободата Левски “отвя” като южняк мартенски сняг съперниците си в надпреварата за кметския вот, грабвайки 55,79 процента от гласовете на избирателите. За кандидата на БСП и лявата коалиция “За Радомир”-Иван Владимиров, доверието си дадоха 29,7 процента от упражнилите правото си на глас, а за човека на партията на Софиянски ССД-инж.Георги Стоев, останаха само 14,5 процента от вота на избирателите.
Точно в 7 часа в събота бяха отворени 51 избирателни секции в общината. От тях 19 са градските, останалите са в кметствата от Радомирско. 19 699 са хората, имащи право на глас. До 14 часа избирателната активност бе слаба. Правото си на вот бяха упражнили едва около 21 процента от гласоподавателите.
По стечение на обстоятелствата и тримата кандидати за кметове на общината гласуваха в 7 основно училище “Св.Св. Кирил и Методий” в Радомир. Пръв в 11-та избирателна секция към 10 часа заедно със съпругата си влезе канидатът на ССД инж. Георги Стоев.
Половин час по-късно в 6-та секция, заедно с целия си предизборен щаб влезе Иван Владимиров.
Най-младата кандидат-депутатка Ина Димитрова му връчи букет алени рози с пожелание за успех. Към обяд обаче представители на Общинската избирателна комисия напразно се опитваха да открият госпожицата, срещу която бе подадена жалба от щаба на Златко Стойчев за агитация в полза на Владимиров пред една от избирателните секции.
Верен на принципа “И сам войнът е воин!” в 11 часа инж.Стойчев упражни правото си на вот в 11-та секция в школото. Той пристигна сам, но уважи всички дами в комисията, връчвайки им галантно по едно цвете.
В следобедните часове радомирци живнаха и избирателната активност към 17,30 часа мина 37 процента. Точният процент на гласувалите ще стане ясен днес. От ОбИК информираха, че по-активни са били жителите на селата. Най-висок е бил процентът на гласувалите - над 83 на сто, в Дома за стари хора в Радомир. Там избирателите са били 45. До обяд повечето от тях бяха упражнили правото си на вот.
В Друган гласуваха роднините на най-младата звезда на българския футбол Валери Божинов - прадядото Велко Кантурски и съпругата му Рилка.
Според председателката на Общинската избирателна комисия Елвира Христова груби нарушения на Закона за местните избори в събота не е имало. Освен жалбата срещу Ина Димитрова, от щаба на Златко Стойчев са алармирали за неприятен инцидент в секцията в Долни Раковец.Там върху бюлетина N3 на независимия кандидат, зад който освен 1200 радомирци, застанаха и десните партии в общината, са били поставени бюлетини на Владимиров , което е предизвикало временно объркване сред избирателите.
Членовете на Общинската комисия имат обица на ухото от изборите през ноември 2003 година и сега следяха стриктно за спазването на нормативната уредба. Всички членове на секционни комисия бяха преминали през предварителен инструктаж, в чувалите с изборните книжа са били поставени и подробни инструкции за работата в деня на вота.
Почти през целия съботен ден в Радомирско бе и областният управител на Перник Димитър Колев, който също призна , че груби нарушения на изборния процес не е имало.
В края на изборния ден и тримата кандидат-градоначалници заявиха, че ще приемат вота на избирателите, независимо от това кой е спечелил битката за кметския стол.
В крайна сметка финалната права пресече пръв с близо 26 процента преднина инж.Златко Стойчев, който разпиля всички надежди на социалистите за победа на евентуален балотаж. Най-вероятно в сряда той ще положи клетва пред общинските съветници и отново ще влезе в стария си кабинет. В момента той се обитава от ВрИД-кмета Александър Боянов, чиято законност оспорват болшинството от местните минипарламентаристи.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система