Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 01.03.2005 г.
Радослав Димитров, застрелял съпругата и сина си от ревност
Ники Пора пак пробва самоубийство
Трима в болница след удар в стълб
Радослав Димитров, застрелял съпругата и сина си от ревност
Любомира ПЕЛОВА
   Вчера в Пернишкия окръжен съд тръгна процесът срещу 58-годишният Радослав Георгиев Димитров, който на 1 юли 2004 година застреля с незаконно притежавана рязана ловна пушка ИЖ съпругата си - 56-годишната Людмила и 38-годишният си син Веско. Двойното убийство в кв.Рудничар, което потресе перничани, е извършено от ревност, стана ясно вчера от разпита на свидетелите.
Радослав подозирал съпругата си в любовна връзка с много по-млад мъж и скандалите и побоищата месеци преди кървавата драма били системни. Това признаха вчера пред съда внучката на обвиняемия и дъщеря на застреляния Веско - 17-годишната Мария и по-малкия му син Радослав- на 27 години. За да се тушират страстите, синовете на Людмила я изпратили за известно време при роднини в Бургас. До този момент тя живеела заедно със съпруга си и по-малкото момче в жилището на своите родители в кв.Димова махала. Старците прогонили зет си в бащината му къща в кв.Рудничар заради тормоза, на който подлагал Людмила. Там той обитавал приземно помещение с отделен вход. След като се върнала в Перник убитата се настанила при по-големия си син. Той живеел в същата къща заедно със 17-годишната си дъщеря и приятелката си Мариела.
Синовете говорили и с двамата си родители да оправят отношенията си и или да заживеят нормално, или да се разведат, но да спрат скандалите и побоищата. Правели планове дори за работа в чужбина. Единият от обсъжданите варианти бил майката сама да замине за Гърция, вторият бил двамата родители да си потърсят късмета в Германия. Нищо не предвещавало трагедията, която се разиграла на 1 юли.
Към 10,30 часа майката събуждала малкия си син, за да ходят до село да вземат някои документи, необходими му за започване на работа, когато в помещението нахълтал големия Радослав. Уплашената Людмила хукнала към кухнята, където спял Веско заедно с приятелката си. Съпругът й нахлул след нея и проехтели изстрели. Когато влязох в стаята, видях майка ми да лежи на пода, обляна в кръв, брат ми беше застрелян в леглото- половината му глава просто я нямаше. Баща ми държаше в ръцете си ловна пушка, която преди това не бях виждал, разказа вчера по-малкият син на почерненото семейство. Двамата се сборили, момчето се опитвало да отнеме пушката от баща си. В мелето оръжието изгърмяло и ранило в крака 17-годишната Мария. Събудена от крясъците и изстрелите, тя влязла в кухнята да види какво става.
Обезоръжен, Радослав Димитров излязъл от стаята, оцелелият по-малък син извикал полиция и екип на Бърза помощ. Когато пристигнали органите на реда да изведат двойния убиец, младият мъж видял, че баща му държи в ръката си кухненски нож, с който се опитал да си пререже гърлото.
Допълнителна балистична и медицинска експертиза поиска вчера защитата на подсъдимия, срещу когото са повдигнати две обвинения - за двойно убийство и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие. Тъй като в Пернишкия окръжен съд не е получена и тройната психологична и психиатрична експертиза, извършена от столични специалисти, делото ще продължи през април. Доживотен затвор очаква Радослав, ако вината му бъде призната по безспорен начин.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система