Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.03.2005 г.
И ТЕЦ “Република” на път да влезе в холивудски трилър!
Разследват смъртта на 24-годишен младеж
Грък иска да купува земя в Радомирско
И ТЕЦ “Република” на път да влезе в холивудски трилър!
Любомира ПЕЛОВА
   След Двореца на културата, който за втори път е използван от Холивуд като декор, и пернишкият ТЕЦ “Република” влезе в полезрението на презокеанските кинопродуценти. При това - абсолютно случайно.
Заради проблем с парното отопление в емблематичната за града ни красива сграда , представители на “Ню Имидж” - компанията, подготвяща “полето на действие” за старта на снимките на мегапродукцията “Черната далия”, прескочили до административната сграда на топлофикационното дружество, за да потърсят решение на проблема. И открили, че интериорът идеално пасва за реализацията на друг филмов проект. В бъдещата лента, в чието работно заглавие също присъства черният цвят - наречен е “Черна бездна”, става дума за извънземно чудовище, хранещо се с електрическа енергия. Работниците от централата с любопитство разглеждат куба, ограден с кръгове, който представлява построения в двора на ТЕЦ-а макета на енергиен капан. Според сценария, той е заложен от “Делта Форс”.
Командосите преследват извънземното, опитвайки се да го заловят. Според сценария, те го преследват с хеликоптер. Силно сияние избива целият екип.
Цялата филмова лента “Черна бездна се заснема в Сейнт Луис. В България, и по-точно в района на ТЕЦ “Република” ще се разиграва единствено сцената с преследването на енергийното чудовище.
Режисьор на фантастичния екшън е Тибор Такакс, операторската камера е поверена в ръцете на българина Емил Топузов. В продукцията участват още един наш актьор - Атанас Сребрев, български са и осемте каскадьори.
Предстои да бъде направен оглед на терена от “птичи поглед”, за да стане ясно доколко може да бъде “вързан” той с инопланетното чудовище. Хеликоптерите, с помощта на които ще се правят въздушните снимки, ще са една допълнителна атракция както за работещите в ТЕЦ “Република”, така и за простосмъртните жители на околните квартали.
Ако холивудските продуценти харесат материала, в Перник ще пристигне специален снимачен екип за следващата филмова лента. Засега всичко още е на етап “идея” и “проучване”, тепърва ще се правят договорки къде, кога и срещу какво евентуално ще бъдат допуснати кинаджиите от Меката на филмовата индустрия.
Едно е безспорно - Перник и околните села, най-вече Рударци и Кладница, легнаха на сърцето на кинаджиите от Европа и Америка. “Черната далия”, снимките на която ще започнат в началото на април, е четвъртият филм, сниман тук от големи продуцентски компании. Заради тях в града ни пристигат цял куп звезеди от Холивуд, сред които и носители на тазгодишните “Оскар”-и . Единият е Данте Ферети, чието дело бе сценографията на на лентата на Мартин Скорсезе “Авиаторът”. В актьорскиюят състав на “Черната далия” е включена и Хилъри Суонк, която пък получи златната статуетка за ролята си в тазгодишния хит, грабнал куп награди “Оскар” -”Момиче за един милион долара”. Друг , не по-малко известен холивудки режисьор - Браян де Палма, ще режисира “Далията”. Снимките започват на 1 април в Двореца и трябва да приключат за десет дни.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система